На Харківщині чиновниця нараховувала зарплату сину, поки той відпочивав у Єгипті

Голова однієї із селищних рад понесе покарання за те, що нараховувала зарплату сину-підлеглому, доки той перебував за кордоном.

фото інтернет

Начальник відділу прокуратури області Олександр Алєксєйчук розповів, що наприкінці минулого року прокуратура довела у Дергачівському районному суді області вину голови однієї із селищних рад, яка вчиненила адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Жінка затвердила табель обліку використання робочого часу працівників виконавчого апарату селищної ради та розрахункову платіжну відомість за грудень 2015 року, у якому було зазначено, що син чиновниці відпрацював повний місяць, проте виявилося, що з 7 по 11 грудня чоловік відпочивав у Арабській Республіці Єгипет. Але це не єдиний випадок — у 2016 році за серпень, вересень та грудень 2016 року у табелі, підписаних головою, також значилося, що водій знаходився на робочому місці. Однак, за інформацією Державної прикордонної служби України частину робочих днів чоловік перебував за кордоном: влітку — у Турецькій республіці, а взимку — в Арабській Республіці Єгипет.

Суд призначив жінці покарання у вигляді стягнення максимального штрафу, передбаченого законом — 6 тис. 800 грн, але вона не погодилась та звернулась до апеляційної інстанції.

Чиновниця не погодилася з постановою суду та звернулася до апеляційної інстанції. Однак прокуратура відстояла свою позицію і в апеляційному суді. Апеляційний суд Харківської області підтримав позицію прокуратури області та залишив без змін постанову суду першої інстанції щодо притягнення до адміністративної відповідальності голову однієї із селищних рад.

Загрузка…