В Харкові чоловіки виступили проти насильства в сім’ї

фото InsiderNews

В Харкові відбулася соціальна акція у вигляді вуличного театру під назвою «Відповідальні чоловіки проти насильства в сім’ї». Захід приурочений до Міжнародного дня сім’ї та має за мету звернути увагу людей до проблеми домашнього насильства.

Чоловіки міста Харкова, зібравшись в сквері на майдані Свободи, влаштували театральний перформанс: кожен з них зобразив статичну, нерухому фігуру, що символізувала певну емоцію, яку людина відчуває через насильство в сім’ї. Глядачі та перехожі могли підійти до фігури та доторкнутися до неї. Після цього фігура «оживала», дістаючи плакат з різними лозунгами: «Сім’я – це любов», «Насильство – це війна» та ін. За словами засновника ініціативи «Чоловіки проти домашнього насильства» Юрія Чумака, «ожилі» фігури символізували вихід з ситуації насильства в сім’ях.

-Сьогодні ми вирішили звернути увагу громадськості до проблеми домашнього насильства за допомогою такої акції, яка має вигляд вуличного театру, — розповів Юрій Чумак. – Ми обрали різні фігури, які уособлювали собою пережитий біль від насильства, яке ці чоловіки бачили, або про яке їм хтось розповідав.

До вуличного театру долучилися члени «Харківської правозахисної групи», Громадської ради при ХОГА, представники реабілітаційного центру «Шанс», «Центру правових та політичних досліджень» та ін..

Окрім того, в рамках проекту в соціальних мережах діє флешмоб «Чоловіки не лупцюють». Його ідея полягає в тому, що учасники цієї акції фотографуються з лозунгом «Чоловіки проти домашнього насильства» та знімають відео, в яких висловлюють свою думку на цю тему.

-Взагалі ідея цієї кампанії – залучити сильних, впливових, розумних, популярних, спортивних і т.д чоловіків, які самі не здійснюють домашнє насильство та іншим не радять. Ми вирішили показати приклад, що є багато чоловіків, які, дійсно можуть називатися чоловіками з великої літери, що не застосовують насильство в сім’ї, — зазначив Юрій Чумак.

До інформаційної кампанії вже долучилось понад 50 чоловіків. Така акція триватиме до 31 травня, тому ще можна стати її учасником.

Загрузка…