На Харківщині капітально ремонтують мости та наносять розмітку на дорогах

фото інтернет

Роботи на дорогах Харківщини тривали на цьому тижні, не дивлячись на складні погодні умови. Іноді, виходячи з прогнозів погоди, дорожникам доводилося розпочинати роботи о 3-й ночі – щоб встигнути до денного дощу. Про це повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

-Перерви через дощ дали нам час на обслуговування техніки. Ми провели технічний огляд та місцями — ремонт асфальтобетонних заводів, — відзначив Сергій Пляка. — Показник виконання робіт — 55%. Іде укладання асфальтобетонної суміші – доходимо до станції Закомельська. Уже розпочали нанесення розмітки на відремонтованих ділянках.

За останній тиждень обсяг проведених робіт збільшився з 43% до 50% від плану. Так, роботи тривали на дорозі Київ — Харків — Довжанський (ділянка від Чугуєва до кордону з Донецькою областю). Роботи на дорозі Мерефа — Лозова – Павлоград розпочалися 15 липня, а загальне виконання на сьогодні вже становить близько 40%.

-У районі села Кислівка Куп’янського району – на дорозі Чугуїв — Мілове – вже забетонували нижній шар по одній смузі мосту, зараз проходить армування, на наступному тижні вже будемо бетонувати. Аналогічні роботи проводяться на дорозі Харків — Охтирка біля села Куп’єваха. На наступний тиждень також плануємо перекрити асфальтобетоном одну смугу руху. Повномасштабно розгорнуті демонтажні роботи в районі села Коробочкине на містку через струмок у Чугуївському районі, — повідомив представник Служби автодоріг.

Також він повідомив, що роботи на об’єкті Харків — Охтирка, який голова ХОДА Юлія Світлична позначила як пріоритетний у дорожньому будівництві на 2018 рік, виконано вже на 50%.
Два шари дорожнього покриття вже вклали на ділянці довжиною близько 30 км – від міста Богодухів до кордону з Сумською областю. залишилась лише одна ділянка довжиною в 7 км, де ще не влаштували нижній шар асфальту – між Максимівкою та Вільшанами. Паралельно буде влаштування верхніх шарів на всій дорозі до Богодухова. Від Богодухова вже є в двох шарах виконані роботи.

З моменту початку ремонту на дорозі проведені наступні роботи:

— на 14,6 км відновили основу покриття за технологією «холодний ресайклінг»;

— на 41,2 км відфрезерували покриття;

— на 32,7 км влаштували вирівнювальний шар з асфальтобетонної суміші;

— на 26,4 км влаштували верхній шар з щебенево-мастичного асфальтобетону;

— на 9,1 км провели роботи зі стабілізації ґрунтів;

— встановили 1880 погонних метрів дорожнього борта;

— укріпили 9,3 км узбіччя.

Також зараз триває облаштування 14 виїзних/заїзних карманів.

Загрузка…