Під Міністерством оборони в Києві доброволець АТО вчинив самопідпал

фото інтернет

В Києві під Міністерством оборони, добровольці АТО зібрались, щоб вимагати визнання їх рівноправними учасниками бойових дій. Один з організаторів акції, боєць Сергій Ульянов вчинив самопідпал.

На відео з телеканалу телеканалу ZIK із місця подій видно, що чоловік облив себе рідиною і підпалив. Люди, які були поруч, негайно повалили чоловіка на землю й погасили полум’я.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ug-Bp7nhxK0&has_verified=1

 

Голова організації ТО «Каховський плацдарм» Сергій Цигіпа написав у Facebook, що колишній боєць 73-го МЦСпП Сил спецоперацій Сергій Ульянов свідомо вибрав саме такий шлях боротьби з військовим бюрократизмом.

Речник Міноборони сказав УП, що представники відомства долучилися до гасіння бійця. Більше про ситуацію представники міністерства скажуть на брифінгу. У лікарні констатували, що Ульянов опіків не отримав і госпіталізації не потребує.

Прес-офіцер командування Сил спеціальних операцій ЗСУ Олексій Нікіфоров зазначив, що Сергій Ульянов служив у комендантському взводі (підрозділі забезпечення) однієї з військових частин, але з 8 вересня 2017 року не є військовослужбовцем Збройних сил.

-Це не перша погроза себе спалити. В червні він звернувся до гарячої лінії Міністерства оборони та попередив про акцію під будівлею оборонного відомства. Пізніше він зареєстрував в КМДА нову акцію самоспалення біля будівлі посольства США., – написав Нікіфоров на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що Сергій Ульянов уже два роки через суд домагається визнання рівних із учасниками бойових дій прав добровольців. Перед своєю акцією він розповів, що тривалий час добровольці не могли поспілкуватися з представниками Міноборони, минулого року навіть голодували під стінами відомства. Як зазначив С.Ульянов, закінчилось все тим, що хлопців відправили як військовослужбовців на воєнно-лікарську комісію у госпіталь. Але командуючий силами спеціальної операції Луньов перевів добровольців незрозумілими указами в особисте розпорядження і після проходження ВЛК іх за один день вкотре вигнали.

За словами чоловіка, з ним не розрахувались та навмисно не видали потрібних документів, хоча це незаконно.

Загрузка…