Німці захищають свої гроші від українських грантожерів

Впливова німецько-українська організація починає новий проект з підтримки місцевих громад.

Німці захищають свої гроші від українських грантожерів
фото интернет

У медіа-центрі “Время” пройшла презентація нового конкурсу міні-грантів від “Київського діалогу”. Ця організація створена у 2005 році в Німеччині, займається просуванням України в Європі. Вона спільно адмініструється з Києва та Берліну. У рамках нового проекту, відділення “Київського діалогу”, відкрилося у п’яти областях  України, в тому числі і у Харкові.

-Ми обирали локації керуючись, в першу чергу, рівнем взаємодії між місцевою владою та громадою. Поки що ми зупинилися на Первомайському, Балаклеї, Чугуєві та Великому Бурлуці. Але, цілком можливо, що географія розшириться. Зараз розглядається можливість співпраці з Мерефою та Ізюмом, — розповідає координатор проекту у Харківській області, Вікторія Черевко.

Одна з найбільш привабливих можливостей для співпраці з “Київським діалогом” — конкурс міні-грантів. Його загальний фонд — 336 тисяч гривень. Та “на руки” під один проект дадуть не більше 28 тисяч, до яких грантоодержувачи мають докласти ще 10% власних коштів. Тай то, з цілим рядом умов. Бажанні гроші можуть отримати НЕ політичні організації, НЕ провладні структури, НЕ релігійні громади і НЕ комерційні організації. Крім усіх цих “НЕ” є й інші умови — це обов’язкова участь молодіжних організацій та співпраця з органами місцевої влади. Усі ці перестороги, хоч і не відверто, але чітко свідчать: німці хочуть зберегти свої кошти від вітчизняних “грантожерів”.

Про те, чи вийде це у наших берлінських друзів дізнаємося вже цієї осені — саме тоді мають бути реалізовані проекти. Усім бажаючим долучитися до конкурсу міні-грантів потрібно зареєструвати свій проект до 17 липня.

 

Загрузка…