Нові подробиці у справі Максима Корнієнка

У прес-центрі «Накіпєло» пройшла конференція за участі Максима Корнієнка. Правозахисник розказав про деталі свого тимчасового ув'язнення, наслідки і плани на найближче майбутнє.

Максим повідомив, що до ізолятора у Волчанську на 15 діб він потрапив через те, що вів зйомку судового засідання. Апеляційний суд скасував рішення Волчанського районного суду лише на 9ий день ув’язнення. На сумнозвісне засідання правозахисник потрапив через те, що надійшла інформація про вимагання суддею 5 тис. доларів за вигідне рішення щодо обвинуваченого.

-Начальник Волчанського районного відділу поліції не дозволив нікому до мене прийти. До мене не пускали, ні дівчину, ні батька, ні адвоката,- розповів Максим,- Навіть, коли у мене почалися проблеми зі здоров’ям, віднімались ноги,швидкої не було. Було близько 20 викликів «103»-ої, кололи магнезію та дімедрол і підписували відмову від госпіталізації. Це жахливий час, бо через мій стан, моя бабуся, померла через нервове перенавантаження. Останніми словами вона просила, щоб врятували мене.

Після виходу, як повідомляє сам Максим, він спільно з іншими правозахисниками Ліхачовим та Тарасенком, звернулися до прокуратури з приводу Волчанського районного суду, де їм відмовили з причини «відсутності складу злочину». Наразі проходить слухання, щодо скарги на дії вищевказаного суду у Червонозаводському районному суду, де справою займається вже відома суддя Карекян. Правозахисник скептично налаштований щодо рішення, через конфлікт інтересів із суддею.

Загрузка…