Нові правила компенсації для чорнобильців

Відтепер в Україні, згідно постанови Кабінету Міністрів України, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи будуть отримувати грошову компенсацію в розмірі 35% від прожиткового мінімуму. При цьому путівки на оздоровлення скасовуються.

Нові правила компенсації для чорнобильців
фото интернет

За повідомленням прес-служби Міністерства соціальної політики,при виплатах грошової компенсації враховується чинний на 1 січня поточного року один прожитковий мінімум для осіб, що втратили працездатність. На сьогодні такий прожитковий мінімуму становить 1624 гривень, тобто розмір компенсації складає 568.4 гривні.

Відміна путівок на оздоровлення та впровадження грошової компенсацій пов’язані з прийняттям Верховною Радою 6 червня 2017 року урядового закону «Про внесення змін до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Згідно новим правилам, відновлюється право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення, по-перше, дітей, які втратили одного з батьків під час Чорнобильської катастрофи, по-друге, евакуйованих із зони відчуження в 1986 році.

Загрузка…