«Опора» розповіла про фальстарт передвиборчої кампанії у Харкові

фото интернет

Останній день 2018 року це перший день офіційної передвиборчої компанії до виборів Президента 2019. А за ними будуть і вибори парламентські. Та більшість кандидатів і політичних сил, що стоять за ними, почали свою агітаційну роботу значно раніше. Іноді відкрито, а іноді за допомогою «джинси», тобто замовних матеріалів у ЗМІ. Про це розповіли представники ГО «Опора», що провели відповідне дослідження.

У 2018 році Харків відвідали майже всі основні претенденти на головну посаду країни, окрім Юлії Тимошенко, що до Харкова чомусь не дісталася. Усі вони спілкувалися з людьми, обіцяли всім допомогти і все покращити.   

Були й ті, хто не оголосив про свою участь у перегонах, але розглядаються як потенційні кандидати – В. Зеленський, С. Вакарчук та А. Яценюк. Зеленський із студією «Квартал 95» давав безкоштовний концерт для бюджетників та ветеранів АТО, а Яценюк у компанії п’яти нардепів та голови  МВС поклав квіти до меморіалу «чорнобильцям». Славко Вакарчук провів дискусію із студентами.

Справжнім королем харківської «джинси» став Олександр Грановський. Його «форсять» у буклетах, маловідомих та популярних ЗМІ. Його ж PR-ять від імені міського голови Генадія Кернеса. І це на додачу до всюдисущих біг-бордів «Я люблю Харків». Звісно, Грановський не йде в президенти, але його пророчать у нардепи.

Добряче одягнули в «джинси» і Олега Ляшка – публікації про його діяння часті гості наших видань. Цікавий і тренд Кернс+Порошенко, що почав з’являтися у муніципальних ЗМІ та близьких до міської чи обласної влади. Також замовні матеріали використовували Юрій Бойко та Юлія Тимошенко. Між іншим, «Леді Ю» єдина з учасників президентських перегонів не поскупилася на біг-борди, щоб поздоровити харків’ян з Новим роком та Різдвом.

Ще одна традиційна діяльність політиків – новорічні подарунки дітям та концерти. Тут найактивніший Дмитро Шенцев. Благодійний фонд, що і названий на його честь – став чудовим інструментом із «легального підкупу виборців».

Більшість політиків вдало обходять заборону на передвиборчу агітацію. Та скоро, про ці маневри можна буде забути. Жовта Свиня, символ 2019 року, вже піднімає сигнальний прапорець. 31 грудня цей уявний прапорець опуститься і боротьба за булаву почнеться офіційно.           

Загрузка…