Прокуратура відчинила свої двері для дітей

Відкритість, прозорість, співпраця правоохоронних та державних органів з громадськістю є є пріоритетною для Харківської прокуратури області

фото insidernews

5 січня за ініціативою Голови Харківської ОДА, Університету Внутрішніх Справ, Прокуратури області та Громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» для кадетів поліції, їх батьків і зацікавленої молоді було проведено зустріч-екскурсію в прокуратурі Харківської області. Майже п’ять десятків кадетів поліції разом зі своїми батьками мали змогу побачити де працюють прокурори та ознайомитися з їх основними функціями.

Кадети відвідали музей прокуратури, де директор музею історії Харківської прокуратури Олександр Миколайович Гонкін розповів присутнім про історію прокуратури, знакових особистостей в історії прокуратури. Діти з інтересом слухали доповідача, цікавились експонатами, фотографувались біля експонатів. Потім перед присутніми виступили представники ювенальної прокуратури Харківської області, які в доступній формі розповіли про проблеми і з дитячою злочинністю та її попередженням.

На жаль в цей день запрошеним не вдалось оглянути музей криміналістики, оскільки там в цей час проводились слідчі дії, але пообіцяли, що наступного разу буде знову організована така ж зустріч і доступ до музею криміналістики буде забезпечений. Проте, дітей все ж таки ознайомили з валізою криміналіста та показали як користуватися тими засобами криміналіста, які входять до валізи.

Після цієї технічної частини дітям було організовано солодкий стіл біля ялинки.

Зі слів президента Громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» Олексія Курцева така співпраця громадськості з правоохоронними та державними органами є дуже важливою для встановлення прозорості і відкритості у своїх діях. Також, Олексій висловив спевненість, що і у подальшому така співпраця буде реалізовуватись в нових спільних проектах.

Загрузка…