Провокації перед судом у справі харківського теракту

Адвокати Башлакова й Тетюцького з обвинуваченнями та погрозами вимагали в активістів прибрати плакати.

Провокації перед судом у справі харківського теракту
фото insidernews

Продовження судового засідання у справі теракту відбулося 7 грудня. Теракт стався 22 лютого 2015 років і забрав життя в 4 патріотів: 15-ти річного Данила Дідика, 18-ти річного Миколи Мельника, активіста Євромайдану Ігоря Толмачова та підполковника Вадима Рибальченка.

Активісти «Правого Сектора» принесли в судовий зал перед початком слухання плакати з написами: «Йому було 15»(з фото Данила Дідика), «У тебе ніби болить голова, а у батьків – душа!», «Досить спекулювати!», що спричинило нездорову реакцію в адвокатів — Олександра Шадріна та Дмитра Тихоненкова.

Вони почали звинувачувати людей, що тримають плакати, у порушенні законів, Шадрін неодноразово погрожував присутнім викликати поліцію:

— Если вы не убираете, я вызываю 102, – звернувся вже безпосередньо до активістів Олександр Шадрін, щоб ті прибрали плакати.

Однак на більшість провокативних запитань адвокатам давали чітко зрозуміти, що розмовляти з ними ніхто не має наміру.

— Пускай люди стоят, это их право, но когда потом они в интернете покажут вот эти все вещи и дадут свои комментарии лживые под это дело, тогда скажите, что мы просто стояли… Будьте последовательные, европейцы хр*новы, – висловився інший адвокат, Дмитро Тихоненков.

Рідних загиблих, сестру Вадима Рибальченка, Тетяну Рибальченко та дружину Ігоря Толмачова, Марину Толмачову, обурила така поведінка адвокатів та ті висловлювання, які вони дозволяють собі на адресу активістів, вони спробували зауважити на тому, що суд ще навіть не розпочався, а вони вже спотворюють та перекручують інформацію про правосуддя та вплив активістів на нього, яке навіть не розпочалося.

— Суд идет, а вы используете гибридное правосудие, – почав Тихоненков, на що Тетяна Рибальченко йому відповіла: — Судебное заседание еще на началось, мы тоже на это обращаем внимание. Зачем это говорить.

Представник організації «Фрайкор», Георгій Тарасенко, поцікавився у Олександра Шадріна, де саме він побачив обвинувачення в тексті на плакатах, на що адвокат почав посилатися на Цивільний кодекс.

— Там написано, что в зал судебных заседаний нельзя приносить плакаты? – поставив запитання активіст, після чого прозвучала відповідь: — Вы что, сами не можете открыть сайт Верховной Рады?

Дискусію зупинив початок судового засідання, коли до судової зали увійшли судді. Однак судовий процес протривав недовго. Після обговорення приєднання до матеріалів справи сертифікату про здобуття середньої освіти, в засіданні було оголошено перерву у зв’язку з поганим самопочуттям обвинуваченого, Сергія Башлакова.

Наступний суд заплановано на 14 грудня о 12:00.

Загрузка…