Розгляд справи знову затягується

Колегія суддів так і не змогла приступити до безпосереднього дослідження доказів у справі

фото insidernews

В переддень новорічних свят відбулась ще одна спроба колегії суддів Немишлянського району міста Харкова дослідити восьмий із шістнадцяти томів кримінальної справи про теракт біля Палацу Спорту 22 лютого 2015 року, якому жертвами стали чотири людини, із них два підлітка.

Проте, як і чотирьох попередніх засіданнях, спроба виявилась невдалою. Підсудні, як це вже стало звичним, по черзі заявляли довгі, добре підготовлені письмові клопотання чи заперечення, їх захисники не менш довгими промовати підтримували заявлені клопотання чи заперечували, за якими суд змушений був чотири рази виходити в нарадчої кімнати для постановлення рішень.

Звичними стали, також, чергова заміна захисника та виклик швидкої допомоги для одного з підсудних.

Абсуд заявлених клопотань в тому, що із одного судового засідання в інше переносяться і озвучуються одні і ті ж вимоги, які вже навіть не дивують.

Результатом судового засідання стало подовження для підсудних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 26 лютого наступного року.

В абсурдні ж і необгрунтовані клопотання підсудних про визнання доказу, якого ще ніхто не досліджував, неналежним, клопотання про продовження розгляду справи в закритому режимі, клопотання про відвід колегії суддів, суд відмовив. Підсудні ще мали клопотання, проте робочий день скінчився. Затягування справи настільки стає явним і в діях захисту і підсудних проглядаються настільки явні ознаки зловживання правом, що…  Але закон є закон.

Суд так і не зміг приступити до дослідження доказів у справі. Злощасний восьмий том справи колегія суддів сподівається розглянути в наступному судовому засіданні.

Проте, чи зможе суд приступити до його дослідження, взнаємо в наступному судовому засіданні, яке призначене на 12 годину 6 січня 2017 року. адже один із підсудних вже заявив про намір в черговий раз змінити свого захисника на іншого. А це знову час на формальні процедури та на ознайомлення з матеріалами справи.

Загрузка…