«Серце воїна» розкривається Харкову — прес-конференція громадських організацій

Під час прес-конференції розказали про важливість психологічної допомоги ветеранам АТО, показ кіно та плани на майбутнє.

У п’ятницю пройшла прес-конференція Центру розвитку «Серце воїна» та Харківської правозахисної групи «Психологічна допомога воїнам – учасникам АТО». Спікерами заходу стали: керівник Центру – Олег Оберніхін, психолог, ветеран Афганістану та учасник АТО, тренери Центру Олександр Волох і Андрій Синяков, а також регіональний координатор правозахисної групи Володимир Каплун.

-Часом приходять до нас абсолютно незнайомі люди, які пройшли через війну, сідають поодинці, але вже за дві години вони вже відчувають себе серед своїх. Це наш принцип: від рівного до рівного. І в результаті, та атмосфера, та емпатія, що створюється всередині колективу просто неймовірна,- розповідає Олег про зустрічі, що проводить «Серце Воїна».

Олег розказав про створення груп психологічної допомоги ветеранам АТО. А також поділився планами на майбутнє, серед яких розширення центру для допомоги як ветеранам АТО, так і переселенцям зі східних областей України.

-Знаєте, буває дуже важко нашим ветеранам просити про допомогу. Проблема не тільки у самих людях, а ще й у менталітеті, у нас так не прийнято- поділився своєю думкою один з тренерів проекту Олександр Волох, ветеран 131 розвідполку.

Окрім діяльності Центру розвитку, під час конференції розповіли і про діяльність Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, серед фільмів якого найактуальнішим вважається фільм «Про чоловіків та війну».

Центр розвитку «Серце воїна» знаходиться за адресою вул. Плеханівська 117.

Телефон гарячої лінії: 068-195-09-30

Загрузка…