Яцина відзвітував за рік роботи

Начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації розказав на прес-конференції про виконаний об’єм роботи у 2016 році.

-Всього зараз діє 2193 відомств, закладів і секцій на території Харківської області. За цим показником ми посідаємо четверте місце по всій Україні,- так почав свою звітну конференції очільник культури та туризму Харківщини.

Також пан Яцина розказав про те, як проходять святкування загальнодержавних свят, проведення фестивалів. Коротко торкнувся театральної діяльності, а саме про нові постанови, кількість харківських прем’єр у 2016 році, гастролі по Україні та закордоном (Польща, Франція, Китай, Туреччина, тощо). Звісно не оминули питання і міської філармонії. Олег Анатолійович особливо наголосив, що цього року було відкрито нову залу з працюючим органом, про значимість чого свідчить приїзд Президента України Петра Порошенка. Загалом, за словами очільника, потребує ще 2 роки на ремонт всього комплексу.

Окремою темою оговорювалися поїздки в АТО. У рамках міністерської програми «Український Донбас» проводяться благодійні поїздки з виставами і постановами до міст зони АТО, таких як Новообсковськ, Слов’янськ та інших.

Музеї. За інформацією від Олега Анатолійовича фонд художнього музея Харківа постійно поповнюються за рахунок подарункових картин від митців. Крім цього, у Меморіальному музеї ім. І.Ю Рєпіна планується збільшити площу за рахунок добудови ще однієї зали у 2017 році. У Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди проводяться майстер класи з козацького скоропису.

 З приводу охорони культурної спадщини, голова департаменту звітував, що у відповідальності його відомства знаходиться 129 об’єктів, з яких 120 – археологічного і 9 історичного значення. У рамках процесу декомунізації було демонтовано 192 пам’ятника по всій області. За словами начальника управління за цим показником Харківщина випереджає інші регіони України.

На момент прес-конференції, на балансі департаменту знаходиться 1280 бібліотек. Основним напрямом діяльності у цьому сегменті, за словами Олега Яцини, є поповнення україномовних книжок та проведення інтернету у кожній бібліотеці області. Цей напрямок діяльності зберігається на 2017 рік.

Серед іншого, начальник управління управління розказав про відкриття одного з найстаріших кінотеатрів Європи – «Боммер». А також поскаржився на річний бюджет усіх заходів, святкувань і фестивалів – всього 2 млн. грн.

-Щоб ви не думали, що ми сильно витрачаємось на новорічні свята і що це коштує якихось за небесних чисел. Ні, у нас всього 2 мільйони, на всі подібні заходи по Харківській області

Коротко торкнувся очільник і теми туризму. Пан Яцина повідомив про публікацію збірки по туристичним маршрутам області, яку планується розширити у наступному році, а також про відкриття центру ткацтва спеціальних харківських килимів – коців. Невідомо, яким чином останнє пов’язано з туризмом, коли очевидно йдеться про певну культурну спадщину, але схоже на те, що Олег Анатолійович сподівається таким чином звернути увагу туристів на нашу область.

Загрузка…