Скільки коштів надійдуть до місцевих бюджетів у 2018 році?

За результатами 2018 року місцеві бюджети зростуть до 230 мільярдів гривень. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Протягом січня-березня 2018 року в загальний фонд місцевих надійшло 51,6 мільярдів гривень. В той час, як за аналогічний період минулого року сума таких надходжень склала 10 мільярдів гривень. За словами Геннадія Зубко, у 13 областях темпи росту місцевих бюджетів вище середніх по Україні. Найбільш високі показники має Полтавська, Сумська та Волинська області.

Ріст місцевих бюджетів, в основному, забезпечують надходження від податку на доходи фізичних осіб та від єдиного податку. Зокрема, податок на доходи фізичних осіб покриває 28,4% приросту, або 6,5 мільярдів гривень, а єдиний податок – 29,4%, або 1,6 мільярди гривень.

-Це не просто кошти, які внаслідок фінансової децентралізації отримують місцеві бюджети, це можливість реалізувати на місцях проекти, спрямовані на підвищення якості послуг – в освіті, медицині, адміністративних послугах тощо, — зазначив Г.Зубко.

Так, в цьому році міністерство запланувало реалізацію 5 проектів. Зокрема, вже розроблені рекомендації з їх впровадження, а саме зі створення сучасних ЦНАПів, Нового освітнього простору, Центрів безпеки громадян, сучасних амбулаторій та дитячих сімейних будинків.

Загрузка…