У Золочівському районі з’явиться нова дитяча музична школа

Під час робочої поїздки до Золочівського району Юлія Світлична ознайомилась з реконструкцією будівлі Золочівської дитячої музичної школи, яка розпочалася в листопаді минулого року. На сьогодні у будівлі демонтовано старі покрівлю, перекриття, підлогу, системи опалення та водопостачання, відбита штукатурка й плитка. Будівельники посилили дверні та віконні прорізи, зробили стягнення та посилення цегляних стін, улаштували монолітний пояс, зробили перекриття з металевих балок та встановили дерев’яні конструкції покрівлі.

У Золочівській музичній школі навчаються 120 учнів, працюють 11 викладачів. Зараз тут є класи гітари та домри, фортепіано, баяна, акордеону. Та після реконструкції планується відкрити додаткові класи — сольного співу та театральну студію.

Директор школи Наталя Кучеренко розповіла, що під час реконструкції будівлі навчальний процес юних музикантів не переривався, частково класи перейшли в Будинок культури, також їм надали приміщення два загальноосвітні заклади.

-Розпочати таку масштабну реконструкцію вдалося завдяки спільним зусиллям згуртованої та зацікавленої у розвитку громади. Батьки захотіли, щоб у їхніх дітей була нова музична школа, влада підтримала їх. Держава передала кошти та повноваження на місця — і тепер, спираючись на думку громади, ми можемо робити те, на що люди чекали роками, — сказала Юлія Світлична.

Спілкуючись з колективом та вихованцями закладу голова ХОДА підкреслила важливість розташування у приміщенні тільки музичної школи, ніякі приміщення не будуть здавати в оренду, як це було раніше.

За словами голови Золочівської РДА Ігоря Гуріна, унікальність проекту реконструкції музичної школи в тому, що він створювався у постійному діалозі з батьками учнів. Він наголосив, що до розроблення проекту долучили батьків, були жваві дебати. І сьогодні вони продовжують брати учать — контролюють процес будівництва, триває постійний діалог щодо наповнення класів, облаштування концертного майданчика просто неба.

-Ми почули мрію батьків і зрозуміли, що школу потрібно не просто ремонтувати, її потрібно робити сучасною та особливою, — розповів Ігор Гурін. — Завдяки децентралізації, сьогодні громада вирішує що потрібно робити, на що спрямувати бюджетні кошти. Люди вже добре розбираються у теплоенергетиці, знають, як і на чому заощаджувати, вивчають технічні питання. Приємно бачити, як змінюється свідомість людей, з’являється діалог з владою. Так, ми брали учать у різних конкурсах, щоб залучити кошти до реалізації проекту.

А також голова Золочівської РДА подякував підтримці обласного керівництва, голови ХОДА Юлії Світличної за підтримку та зазначив, що кошти на роботи були виділені з державного бюджету.

Загрузка…