Суддів привітали вимогою про звільнення

15 грудня об 11 ранку активісти різних громадських організацій пікетували районний Червонозаводський суд.

фото insidernews

За словами організатора заходу, голови «Справедливого Суду»  Віктора Трубачанова, учасники події зібралися задля того, аби передати звернення голові суду, Інні Шелест з проханням  про добровільне звільнення суддів Сороки та Карекян. За думкою активістів, вищевказані судді виносять заздалегідь неправосудні рішення.

-Громада міста Харків виявляє занепокоєння з приводу здатності буди об’єктивною і неупередженою та кваліфікованою суддею, у впровадженні якої знаходиться низка важливих справ, таких як справа мера міста Слов’янська Нелі Штепи та поліцейського Момотюка,- виразив думку один із ораторів з приводу діяльності суді Сороки.

У ході імпровізованого мітингу до слова були запрошені всі бажаючі. Анатолій Ряснянський пожалкував, що на заході не було музичного супроводу. Він вважав, що деякі судді заслуговують пісні гурту Ленінґрад – «Подорожная». Натомість був підготований, як його назвали самі активісти, лист-привітання з професійним святом, у яке вони вписали імена обраних громадою суддів, щоб потім віднести його разом із зверненням до канцелярії. Суддям, що регулярно порушують присягу, запропонували їхати на Хабаровськ, Уфу, Йошкар-Олу.

Після мітингу організатори заходу занесли вищезгадану заяву у канцелярію суду, після чого намагалися потрапити на прийом до суді Сороки, яка за словами секретаря у цей час була на слуханні кримінальної справи. Зазнавши невдачі активісти подалися до Карекян, яка була відсутня на робочому місці. Як повідомили співробітники суду, суддя взяла відгул, завдяки попередньо відпрацьованим годинам.

-Якщо ніякої відповідної реакції на наші дії ми не побачимо, то ми перейдемо до інших дій, про які я, на жаль, зараз не можу повідомити. Як то кажуть – далі буде,- пообіцяв Віктор Трубчанов.

Організатори заходу оголосили, що у п’ятницю, 16 грудня, буде проведено відкритий стіл за участю громадських організацій та представників судової системи задля налагодження діалогу та уникнення негативних наслідків.

Загрузка…