«Свобода» пікетувала Головне Управління Національної Поліції у Харкові

За три тижні, що минуло від цинічної крадіжки врожаю соняшника з полів, які орендує підприємство нашого побратима Ігоря Лавошніка, ніхто не притягнутий до відповідальности.

фото insidernews

Учора активісти Харківської організації ВО «Свобода» пікетували Головне Управління Національної Поліції у Харківській області проти бездіяльности у справі свободівця Ігоря Лавошніка. Пікетувальники вимагали терміново провести справжнє, а не бутафорне розслідування та притягти до відповідальности винних у крадіжці врожаю свободівця. До пікету приєдналися кілька десятків пайовиків, які здають землі в оренду сільськогосподарському підприємству свободівця Ігоря Лавошніка. Також у пікеті взяв участь голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», міністр агрополітики України у 2014 році Ігор Швайка.

Пікетувальники тримали в руках плакати з наступними гаслами: «»Відродження» грабує, поліція «кришує»!», «Крадіїв до відповідальности!», «Бездіяльність поліції — злочин проти людей!», «Бандити та поліція — одна коаліція!» та инші. Дуже емоційними були виступи пайовиків, які розповіли, що колись землі, які їм належать, були у жахливому стані та поросли бур’яном. Натомість, з того часу, як Ігор Лавошнік взявся обробляти ці землі, усе налагодилося. Власники земельних паїв обурені бездіяльністю поліції, яка за три тижні, після того, як на комбайнах, що належать підприємству «Альянс» депутата Харківської облради від партії «Відродження» Володимира Юркова було скоєно крадіжку вражаю соняшника, не спромоглася навіть висунути жодної підозри.

— Три тижні пройшло від тоді, як наш побратим Ігор Лавошнік, фактично на гарячому, піймав злодіїв, які на комбайнах компанії Юркова крали його врожай. За ці три тижні жодної нормальної чи професійної дії поліція не вчинила: нікому не оголошена підозра, комбайни, що стали знаряддям злочину, повернуті власникові. Ігорю Лавошніку завдано шкоди на півтора мільйони гривень. Це ті гроші, якими він мав би розрахуватися з орендодавцями, аби люди отримали хоч якусь копійчину до Нового року. Це ті гроші, яким він би мав оперувати для підготовки робіт у наступному році. Ці гроші були в нього цинічно вкрадені. І що ж робить поліція, гаслом якої є «Служити та захищати!»? Поліція проявляє або кричущу непрофесійність та некомпетентність, або ж свідомо «кришує» злочинців. Найгірше ж в цьому є те, що таким чином поліція дискредитує саму Українську Державу. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» захищатиме як свого побратима Ігоря Лавошніка, так і тих людей, які сьогодні прийшли підтримати наш пікет та обстоювати свої права. Разом ми зможемо перемогти прогнилу систему та безкарність злочинців та відновити справедливість як у цій конкретній історії, так і в усіх инших, бо наша Україна, це Україна, що має бути побудована на засадах соціяльної та національної справедливости, — наголосив у своєму виступі голова Харківської обласної «Свободи», народний депутат України VII скликання Ігор Швайка.

Нагадаємо, 24 листопада 2016 року стало відомо, що у свободівця Ігоря Лавошніка, який має фермерське господарство у Харківській області, невідомі намагалися вкрасти врожай соняшника вартістю у півтори мільйони гривень.

Загрузка…