Світлична: «Дорогу Харків-Охтирка відновлюють у максимальному темпі»

фото Facebook

Дорога Харків-Охтирка, яку капітально не ремонтували протягом 60 років, визначена в області пріоритетом дорожньому будівництві на 2018 рік. Кожного дня на трасі – близько 70 одиниць техніки та 100 робітників, вже відновили основу та завершують вкладати вирівнювальний шар асфальтобетону.

Голова ХОДА Юлія Світлична зазначила, що в області ремонтується велика кількість доріг. Цьогоріч заплановано ремонт біля 15 державних та 80 місцевих.

-Наприклад, у жахливому стані були дороги на Донецьку та Луганську область. Цього року ми завершуємо їх ремонт. Окреме питання – це дорога Харків — Суми. Усім відома, вона була в дуже важкому стані. Вже восени ця дорога буде якісною та безпечною, — наголошує голова ХОДА Юлія Світлична. — У питанні ремонту доріг маємо підтримку Президента України та уряду. Необхідне фінансування є. Такими масштабами дороги в області не ремонтувалися протягом останніх 10 років.

Як повідомив провідний інженер відділу будівництва та ремонту автомобільних доріг і штучних споруд Служби автомобільних доріг у Харківській області В’ячеслав Назаренко, стан дороги до Сум був дійсно патовим, руйнування були до земельного полотна, ямковість — понад 90%, на деяких ділянках дорога була зруйнована повністю – з основою. У результаті спеціалістам довелося розробити кілька проектних рішень для відновлення основи дороги.

Начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець наголосив, що дорога буде зроблена в повному конструктиві та гарантовано «простоїть» 12 років.

https://www.facebook.com/100002235311576/posts/1789484101136083/

Загрузка…