Світлична: «Дуже важливо приділяти увагу культурі та мистецтву»

фото інтернет

Вчора, 19 жовтня, голова ХОДА Юлія Світлична відвідала Харківський академічний театр музичної комедії, де поспілкувалася з колективом театру, а також вручила державну нагороду і обласні відзнаки його співробітникам.

Керівник області відзначила активну участь колективу театру в соціальному і культурному житті регіону, підтримку громадських заходів, які проводяться в області.

-Наша країна переживає складні часи, і сьогодні дуже важливо приділяти увагу культурі та мистецтву. Ми робимо це. В останні два роки розвиваємо інфраструктуру, починаючи з сіл: понад 200 будинків культури були відремонтовані там, де роками не бачили ремонтів. Робимо все, щоб закінчити в цьому році будівництво філармонії. Увагу починаємо приділяти кожному театру — і ваш не залишиться осторонь, — підкреслила Юлія Світлична.

Вона наголосила, що люди покликання повинні бути відзначені на найвищому рівні та Указом Президента України Петра Порошенка завідувачці трупи Харківського академічного театру музичної комедії Вірі Старченко надано звання Заслуженого працівника культури України. Також почесні грамоти отримали головний диригент театру Ярослав Сорочук і головний балетмейстер Ірина Клепікова. Подяками голови ХОДА відзначені головний художник театру Тарас Шигімаза і начальник відділу кадрів Ольга Гороховик.

Директор театру Ігор Коваль подякував Юлії Світличній за увагу до проблем харківської музкомедії та зазначив, що за підтримки обласної адміністрації будівлі вперше за багато років виконані найважливіші роботи. Відремонтовано фасад, замінили опалення.

Загрузка…