Світлична: «Французькі компанії розширюють співпрацю з Харківською областю»

фото інтернет

Під час зустрічі 22 травня голови ХОДА Юлії Світличної з керівниками двох французьких компаній-інвесторів: Schneider Electric Ukraine та Malteurop Ukraine домовились про розширення співпраці щодо розвитку Харківщини.

Сторони обговорили конкретні проекти, які планують впроваджувати в області. Голова ХОДА зазначила, що відомі в усьому світі французькі компанії розширюють співпрацю з Харківською областю. Schneider Electric планує відкрити 7 нових лабораторій у харківських закладах вищої освіти, інвестуючи в науку. Компанія Malteurop перенесе свій головний офіс з Києва до Харкова.

-Це надасть нам можливість збільшити надходження до бюджету Харківської області, а також розглядати можливі перспективні інвестиції в промисловість Харківщини, — повідомила про досягнуті в ході зустрічі домовленості Юлія Світлична. — Будемо долучати як внутрішній, так і зовнішній бізнес до соціально-економічного розвитку Харківської області.

Генеральний директор Schneider Electric Ukraine Михайло Бубнов акцентував увагу на підтримці з боку керівництва регіону.

-В останні роки ми інвестуємо досить багато коштів у розвиток навчального сектора. У Харківській області працюємо з ХПІ, ХАІ, університетом ім. Бекетова. Відчуваємо велику підтримку, зацікавленість і залученість голови Харківської облдержадміністрації. І це не просто слова. За останні півроку вже відбулися дві зустрічі на вищому рівні: перша — за участю посла Франції. Є не просто зацікавленість наша, як бізнесу та  вишів, але й велика підтримка з боку обласної адміністрації. Працюємо разом, у нас спільні цілі, — відзначив Михайло Бубнов.

Також директор харківського філіалу Malteurop Ukraine Андрій Бутов розповів про найближчі проекти, які компанія має намір реалізувати на Харківщині.

-Цього року Харківський регіон найбільшою мірою отримав сертифікаційну програму, за якою ми виділяємо насіння для фермерських господарств, та будемо купувати в цих фермерів уже готовий ячмінь для виробництва нашого солоду. У вересні ми розраховуємо завершити процес приєднання і вже працювати тільки з Харкова, перенісши сюди офіс. Також плануємо взяти участь у будівництві нового елеватора. Почнемо його в найближчі 2 — 3 роки, — повідомив Андрій Бутов.

Юлія Світлична запевнила представників бізнесу в тому, що компанії можуть розраховувати на підтримку з боку ХОДА – в межах повноважень обласної влади та в рамках закону. Також керівник області та генеральний директор Schneider Electric Ukraine обговорили можливість долучення компанії до реалізації ініційованого проекту «Енергія світла».

Загрузка…