Світлична передала ключі від нового будинку в Дергачівському районі прийомній родині

фото интернет

Голова ХОДА Юлія Світлична та народний депутат, представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко передали ключі від будинку його новими мешканцям.

Відтепер родина Білослюдцевих житиме у 3-поверховому приватному будинку в селі Малі Проходи Дергачівського району. Зараз у сім’ї виховується 8 дітей віком від 4 до 17 років. Також у батьків є два дорослі сини – 20-річний Максим вчиться в Харківському патентно-комп’ютерному коледжі, а 26-річний Ігор – учасник ООС.

Будинок містить 6 спальних кімнат, 2 кухні та 3 санвузли. Тут також є сауна та навіть зимовий садок, власний великий двір та сад. Разом із домом новоселам вручили набір необхідної побутової техніки: пральну машину-автомат, газову плиту, телевізор, морозильну камеру, хлібопічку, кухонний комбайн, пилосмок, мікрохвильову піч та електричний чайник.

-Другий рік поспіль ми запроваджуємо програму, яка надає можливість закупати будинки сімейного типу для всіх тих, хто не мав достатньої площі житла, щоб виховувати дітей. У цілому за ці два роки вдалося закупити близько 50 об’єктів, які дозволили забезпечити житлом близько 100 дітей. Чужих дітей не буває, всі діти повинні мати любов та турботу. Робимо все для того, щоб кожна дитина отримала необхідні умови для того, щоб зростати в нормальній родині, — відзначила Юлія Світлична.

Світлана Білослюдцева розповіла, порадившись з чоловіком та старшими синами, вона прийняла рішення взяти на виховання кількох дітей. Проте можливості родини обмежувала маленька квартира в харківській 5-поверхівці. Під опіку в 2017-му році вдалося взяти двох вихованців. А в 2018 році служба у справах дітей запропонувала Світлані заснувати дитячий будинок сімейного типу. 

-Держава за останні 3 роки зробила дуже хорошу програму. Ми хочемо до 2027 року повністю розформувати інтернати та зробити дитячі будинки сімейного типу, де буде по 10 дітей. Передбачено кошти, купуються будинки, великі квартири. Крім того, місцеві громади виділяють додаткові кошти – на придбання необхідного. Зараз ми бачимо приклад, коли спрацювала державна програма та спрацювала обласна адміністрація, — відзначила Ірина Луценко.

За її інформацією, наразі за президентською програмою в державі вже придбано близько 300 – 400 будівель для будинків сімейного типу.

Загрузка…