Світлична разом з харківськими пластунами випекла святкові смаколики

фото інтернет

Сьогодні, 18 грудня, голова ХОДА Юлія Світлична відвідала Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс, де разом з вихованцями закладу та представниками скаутської організації «Пласт» приготувала печиво «Святкові миколайчики».

-Вже третій рік поспіль ми разом з харківськими пластунами підтримуємо цю гарну традицію. Робити добро легко і приємно, особливо у такій гарній компанії. Долучаємо до виготовлення святкових смаколиків усіх охочих, щоб якомога більше людей напередодні нового року мали гарний настрій, — сказала голова ХОДА. – Печиво, яке ми зробили разом з дітьми, відвеземо до військового шпиталю: підтримаємо хлопців, які сьогодні далеко від дому, щоб у такий спосіб передати їм частинку домашнього затишку.

Щороку напередодні Дня святого Миколая пластуни разом з учнями різних шкіл Харківщини випікають близько 150 кг печива. Цього року вони завітали до спеціального навчально-виховного комплексу, де навчаються діти з порушенням слуху, які за словами директора НВК Олени Мірошник мають глибоке відчуття прекрасного, тому залюбки взяли участь у такому чудовому заході.

Під час візиту голова ХОДА також ознайомилася з умовами, в яких працюють фахівці зі слухової роботи, оглянула творчі майстерні, в яких вихованці НВК навчаються писанкарству, ткацтву, гончарству, петриківському розпису та переглянула театралізований виступ художнього колективу учнівського театру «Аліса» з виставою «Забавлянки».

Після цього Юлія Світлична разом з пластунами відвезла святкові «миколайчики» пораненим військовим, котрі лікуються у Харківському військовому шпиталі. Звертаючись до воїнів, вона підкреслила, що цей рік на Харківщині був мирним, передусім завдяки відвазі військових та подякувала  всім, хто відважно відстоює нашу державу.

-Дякуємо лікарям, які рятують життя наших захисників: з 2014 року через шпиталь пройшло 24 тисячі військових, з них біля 9 тисяч поранених, які потребували операцій. Але всі труднощі, які ми пережили, зробили нас єдиною згуртованою родиною, — сказала Юлія Світлична.

Начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Юрій Подолян, подякував за те, що напередодні свята завітали гості та зазначив, що такі подарунки завжди цінні, бо зроблені з теплотою в душі.

Загрузка…