Світлична: «Спорту на Харківщині приділяється особлива увага»

фото інтернет

У засіданні круглого столу, присвяченого регіональному розвитку спортивної інфраструктури, зокрема, питанню будівництва водноспортивних комплексів, 25 травня, прийняла участь голова ХОДА Юлія Світлична. Учасниками заходу стали видатні спортсмени та тренери регіону, а також представники Національного олімпійського комітету та Верховної Ради України.

Під час засідання голова ХОДА підкреслила, що в останні роки питанню розвитку спорту на Харківщині приділяється особлива увага. Бюджетна децентралізація, яка була ініційована Президентом України та впроваджується урядом, надає нові можливості щодо укріплення матеріальної бази, поповнення інвентарю, а також мотивації спортсменів – як видатних, так і початківців. Окрема увага також приділяється мотиваційній складовій тренерського складу.

— За останній час виділено в кілька разів більше фінансування для поповнення інвентарю, ремонту спортивних шкіл, для відкриття басейнів. Крім побудови нових ФОКів (на цей рік їх заплановано два — в Золочівському та Красноградському районах), ми зміцнюємо матеріально-технічну базу вже наявних шкіл і секцій, щоб діти могли займатися в нормальних умовах, — сказала керівник області.

Денис Силантьєв, з аступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, подякував Юлії Світличній за за те, що влада регіону дуже швидко відреагувала на пропозицію обговорення питання розвитку спортивної інфраструктури.

— Це надзвичайно важливе питання. Розвиток спортивної інфраструктури не тільки дає можливість займатися спортом, оздоровленням, це і нові робочі місця, податки до бюджету, розвиток додаткової інфраструктури. І, насамперед, це соціально-економічний розвиток регіону, — сказав Денис Силантьєв.

Під час обговорення розвитку спорту в районах області приділили увагу й розвитку спортивної бази для плавання в Харківській області. Наприклад, створення державного центру розвитку плавання на базі спорткомплексу «Акварена», а також центру розвитку синхронного плавання – на базі «Локомотиву». Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв відзначив підтримку з боку Харківської облдержадміністрації щодо питань масової фізкультурно-оздоровчої роботи та великого спорту. Проте наголосив, що необхідна й державна допомога.

Так, заступник голови Харківської РДА Оксана Малишева повідомила про заплановану розбудову відкритого цього року Пісочинського ФОКу – до нього мають намір прибудувати басейн.

— Земельна ділянка вже виділена, підведені всі комунікації, активно працюємо над проектно-кошторисною документацією, — сказала Оксана Малишева.- Велика подяка особисто голові ХОДА Юлії Світличній. Такої уваги до розвитку спорту в Харківській області, яка приділяється сьогодні, не було ніколи. Якщо підтримка з боку держави у нас буде така ж потужна, як зараз є з боку ХОДА і голови області, думаю, ми зможемо реалізувати цей проект і побудувати басейн у найкоротші строки.

Під час заходу Юлія Світлична привітала з днем народження одного з його учасників — Почесного громадянина Харківської області, п’ятиразового чемпіона та триразового срібного призера  XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року з плавання Максима Кріпака.

Загрузка…