Світлична: «Велика увага приділяється підготовці держслужбовців»

фото інтернет

В Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні прочитала лекцію студентам. Захід у Харкові присвятили старту Тижня державної служби, який зараз проходить у США.

Юлія Світлична подякувала Марі Йованович за участь у зустрічі та зазначила, що між Харківською областю й Посольством США в Україні активно розвивається співробітництво. Зокрема, в регіоні реалізується кілька спільних проектів ХОДА та посольства США.

— Ми приділяємо велику увагу питанням якісної професійної підготовки державних службовців, — зазначила Юлія Світлична. — І використовуємо всі можливості для обміну досвідом та вивчення кращих практик держуправління США і країн Європейського союзу.

Під час зустрічі зі студентами ХарРІ НАДУ Посол США в Україні розповіла про організацію підготовки та роботи держслужбовців у США, в тому числі на особистому прикладі.

— Усі, хто знаходяться в цій кімнаті, могли б заробити багато грошей у підприємництві, на біржі або працюючи в інших сферах, але ви обрали  роботу на службі народу України. Я поважаю та захоплююся цим. Тому що зробила такий саме вибір сама, — сказала Марі Йованович.

Також Посол США в Україні розповіла, що обрала роботу в дипломатичній службі, щоб представляти свою країну та представляти в США ті країни, в яких працює. Вона також підкреслила міцні взаємини, які встановилися між США і Україною, і істотний інтерес американських компаній до нашої країни.

-Приємно відзначити ту увагу, яку приділяє нашому вишу голова ХОДА, наша випускниця, Юлія Світлична, — зазначила ректор ХарРІ НАДУ Людмила Бєлова. -Такі зустрічі — з держслужбовцями високого рангу з великим досвідом — дуже корисні як для студентів, так і для викладачів.

Також Людмила Бєлова зазначила, що ця зустріч була корисною та цікавою, а отримана інформація допоможе вдосконалювати систему підготовки.

https://www.facebook.com/svit.yuliya/posts/1671833349567826

Загрузка…