На Харківщині намагались викрасти громадянина РФ

фото прес-служба СБУ

Співробітники СБУ попередили спробу російських спецслужб викрасти громадянина РФ, який у 2014 році переїхав  в Україну на знак незгоди із агресивною політикою Кремля.  Як повідомили у прес-службі СБУ, для переправлення росіянина на територію РФ представники російських спецслужб найняли групу мешканців Харківщини, які періодично працювали на території РФ, раніше вже були засуджені за насильницькі злочини в Україні та притягувались до адміністративної відповідальності в Росії.

Очолив угруповання колишній співробітник міліції, якому заплатили $ 23 тисячі за викрадення емігранта. Росіянина планувалось напоїти снодійним та переправити через державний кордон.

Правоохоронці затримали всіх учасників злочинної  групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами та спроби вивезення росіянина. У зловмисників вилучені $ 23 тисячі, отримані від спецслужб РФ за виконання злочинного завдання.

Здійснюються відповідні заходи в рамках кримінального провадження за ч. 1. ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення затриманим підозри в скоєнні злочину та обрання стосовно них судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Загрузка…