Світлична: «Відповідальність підприємств повинна бути дзеркальною»

Під час засідання колегії ХОДА та представників прокуратури Харківської області головним питанням стало своєчасна виплата зарплат та ліквідація боргів підприємств області перед своїми працівниками.

фото інтернет

Юлія Світлична наголосила на тому, що з боку влади є повне сприяння розвитку бізнесу на території регіону, зроблено чимало кроків, щоб підвищити рівень захищеності бізнесу та виробника, надати сприятливі умови та спростити ведення бізнесу.

-Відповідальність підприємств та їх керівників повинна бути дзеркальною. Якщо ми говоримо про людей, то перша умова: потрібно платити заробітну плату. Накопичувати борги підприємствам неможливо за однієї простої причини – потрібно піклуватися про людей. Це особливе завдання кожного керівника та органів влади зокрема, — відзначила керівник області.

Також голова ХОДА підкреслила, що рішення щодо стану виплат зарплат у області на колегії ХОДА прийняли кілька місяців тому.

-Хочу попередити всіх — і керівників підприємств, і представників органів влади про особливу відповідальність щодо дотримання законодавства. Також вимагаю оперативної реакції на порушення закону з боку підприємців або промисловців та притягнення їх до відповідальності. Ніщо не може стримувати виплату зарплат. Ми повинні їх чути та піклуватися про них, отже оперативно та вчасно реагувати на порушення законодавства, — наголосила Юлія Світлична.

Також вона відзначила, що в регіоні розташована велика кількість державних промислових підприємств, органами управління яких є відповідні міністерства й державні концерни. Протягом минулого року спільними зусиллями в нашому регіоні вдалося скоротити заборгованість із зарплати на 6,5 млн грн. У ході колегії про стан оплати праці та погашення боргів на підприємствах області доповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Також участь у розгляді питання взяли прокурор Харківської області Юрій Данильченко та начальник ГУ Держпраці Володимир Рожанський.

Загрузка…