Світлична: «Випускники медуніверситету будуть провідниками змін у системі охорони здоров’я»

Світлична: «Випускники медуніверситету будуть провідниками змін у системі охорони здоров’я»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична привітала випускників Харківського національного медичного університету  з нагоди отримання дипломів про вищу освіту.

Сьогодні, 25 червня, майже 1300 аспірантів та магістрів завершують медичний університет, з них 40 % — це іноземні студенти.

-Мені, як харків’янці, приємно усвідомлювати, що в нашій області є один з найпотужніших медичних вишів, який має не тільки славетну історію та традиції, а й сучасні надбання. Ми готуємо спеціалістів не лише для роботи в Україні, але і далеко за її межами. Дякую, що ви обрали саме харківський університет для здобуття освіти. Ви — наші посланці по всьому світу. Ви залишите Україну, але Україна ніколи на залишить вас. Ми завжди раді вітати вас на Харківщині  — звернулась Юлія Світлична до випускників-іноземців англійською мовою.

Вітаючи випускників, голова ХОДА побажала їм досягти найвищих професійних вершин та наголосила, що лікар — одна з найповажніших професій у світі. Бажаю наснаги, впевненості, постійного розвитку, заслужити довіру і повагу людей, і, звичайно, щодня підтверджувати професіоналізм своєю працею. Також вона подякувала викладачам вишу за підготовку висококваліфікованих медичних кадрів, що особливо важливо в умовах реформування медичної галузі.

-Ми стоїмо на порозі великих змін у системі охорони здоров’я, і саме випускники будуть провідниками цих змін, — підкреслила Юлія Світлична. — Будемо робити все, щоб і наука, і медицина на Харківщині розвивалися. Маємо в цьому підтримку Президента України Петра Порошенка і Кабінету міністрів України.

Довідка. За понад 210-річну історію Харківський медичний університет випустив понад 70 тисяч фахівців, з яких близько 8 тисяч – громадяни іноземних держав. У 2018 році відбувається 204-й випуск. Серед випускників — 1284 фахівці, які отримують диплом спеціаліста, бакалавра, магістра. З-поміж випускників 16 — відмінників навчання, 13 отримують диплом, як активні учасники студентського життя, 519 – випускники факультетів з підготовки іноземних студентів з 42 країн світу.

Загрузка…