«Таємні агенти» в Харкові перевірятимуть перевізників?

Громадські активісти хочуть "вивести на чисту воду” харківських транспортників

“Таємні агенти" в Харкові перевірятимуть перевізників?
фото Insidernews

“Нестача” пільгових місць, не дотримання правил безпеки, самовільне підвищення тарифів на перевезення… До харківських перевізників громадського транспорту є чимало питань. Про це сьогодні говорили на прес-конференції у «Kharkiv Today». А оскільки інформаційна політика місцевої влади вкрай непрозора, дізнатися “що по чому” вирішили громадські активісти. ГО “Дніпровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики” (ДКЕЦПРП) проводив моніторинги прозорості транспортних систем в Україні. Та, не отримавши інформації від міської влади з приводу фінансування цієї галузі, організація планує провести неформальні перевірки.

На прес-конференції самі журналісти розповіли представнику ГО «ДКЕЦПРП» про цікаві моменти роботи місцевих перевізників. Так, наприклад, у “години-пік” водії “просять” за проїзд на 1.5-2 гривні більше від прийнятого тарифу. А пільговиків беруть в залежності від наявності місць або власного бажання.

— Напевно, ми “запустимо” волонтерів-агентів до харківських “маршруток”. Буде достатньо лише декілька годинь на день поїздити у “годину-пік”. А тоді вже можна буде оприлюднити факти порушень та звернутися до самого перевізника, — каже Анатолій Стоян, експерт ГО «ДКЕЦПРП».

Насправді, каже громадський активіст, таблички у маршрутках з написом “1 пільгове місце” протизаконні. Кошти за УСІХ пільговиків перевізнику вже відшкодовано місцевою владою. Навіть якщо їх буде повний салон.

Поки що невідомо, коли почнуться перевірки. Але водіям маршруток потрібно бути готовими до того, що поруч з ними їхатимуть “таємні агенти”.

Загрузка…