Третя частина державних підприємств в Україні не працює

фото інтернет

В Україні існує 3500 державних підприємств. З них 1255 не працюють та підлягають ліквідації. Про це повідомило інформаційне агентство УНІАН з посиланням на виконуючого обов’язки голови Фонду державного майна України Віталія Трубарова.

-Ми проаналізували той обсяг державних підприємств, які існують, — це 3500. На жаль, з цих 3500 підприємств 1255 – це, як правило, вже «пустушки», ті, які підлягають ліквідації. Держава з цими підприємствами нічого не зробила, і ми їх втратили, — зазначив В.Трубаров.

Нагадаємо, 18 січня 2018 року Верховна Рада України прийняла новий закон про приватизацію державного майна, який на початку березня вже підписав президент Петро Порошенко. Відповідно до закону, процес приватизації спрощується за рахунок впровадження більш простої системи класифікації об’єктів приватизації – на об’єкти малої та великої приватизації.

Також закон розширює перелік об’єктів, які можна виставляти на продаж, скорочує терміни даного процесу; передбачає можливість оформлення банківської гарантії та стандартизує способи продажу держмайна.

В цілому уряд планує приватизувати понад 900 держкомпаній. Передбачається, що у 2018 році від приватизації в Державний бюджет має надійти 21,3 мільярда гривень. У 2017 році сума доходів від продажу держмайна прогнозувалася на рівні 17,1 мільярда гривень, проте реальні надходження склали 3,4 мільярда гривень.

Загрузка…