У центрі Харкова замурували російський банк (фото)

Поліцейські спостерігають – активісти їх не чіпають і не б’ють

фото insidernews

«Замуровали, демони!» — цей сакральний для радянського кінематографу вираз певно лунає у головах вкладників «Сбербанка России». Швидко та зі знанням справи, активісти ЦК «Національний корпус» замурували вхід до центрального відділення російського банку. Хлопці стверджують, що на все про все їм знадобилося 15 хвилин. Після мурування вони густо прикрасили будівлю наклейками за написом «Увага. Це банк країни – агресора. Він буде закритий. Терміново забирайте свої гроші». Щоб картина була повною – додали графіті та проукраїнські написи.

-Ця акція не перша та не остання. Російський банківський капітал, що займав 50% сегменту в Україні має звіти піти. Те «Сбербанк» зараз продають – фікція. Його знову продають російським олігархам, просто іншим. Це центральне відділення. Заблоковане воно – паралізована робота у інших. Українці мають забирати звідси свої гроші, — говорить представник «Національного корпусу» Андрій Литвинов.

Активісти розбили невеличкий намет біля будівлі банку. Також принесли з собою металеву бочку. Кажуть будуть грітися уночі – бо акція безстрокова і буде продовжуватися доки банки РФ не підуть з України. «Національний корпус» обіцяє, що подібна доля чекає не лише на «Сбербанк», а й усі банки з російським капіталом. Людей, що були у приміщенні активісти попросили вийти – ті погодились. У «Національному корпусі» стверджують, що живцем нікого не замурували.

Поруч з наметом за роботою активістів спостерігає наряд поліції. Поліцейські поводяться пристойно і не заважають. Активісти їх теж не чіпають. Що правда на початку акції декого з хлопців хотіли затримати. Але потім передумали. Ситуацію прокоментував один з поліціантів.

-Ну, ви ж бачите, що відбувається? Ну те і відбувається. Поки нічого більше сказати не можемо. До начальства чи до прес-служби звертайтеся, — говорить патрульний.

Ми так і зробили. У прес-службі Харківської НП ситуацію прокоментували наступним чином:

 — На даний момент є заявка від «Національного корпусу» на проведення протестної акції. Від банка (на момент публікації – ред.) не було ні заяви, ні інформації про завдану шкоду.

Загрузка…