У Харкові «Летючий будинок» відвідає італійський вчений

«ДАНТЕFEST» проведуть на підтримку адаптаційного центру для дітей з інтернатів.

У Харкові «Летючий будинок» відвідає італійський вчений
фото insidernews

Організатори «ДАНТЕFEST» зліпили до купи архітектуру відомого каталонця Гауді, філософію та творчість Данте Аліг’єрі. Сам захід приурочено до розширення «La Casa Volante» («Летючий будинок» з італійської) – унікального адаптаційного центру. Зараз у ньому лише чотири дівчини-випускниці інтернату. У травні, приміщення змінять на таке, що зможе забезпечувати проживання двох десятків вихованців.

Фестиваль триватиме з 13 по 15 травня. У програмі лекції, семінари, читання поезії та спілкування з італійським вченим Франко Німбріні. Він вважається одним з кращих «дантезнавців» у світі.

Наша основна задача адаптувати випускників шкіл-інтернатів до життя у соціумі. Зараз дівчата навчаються у технікумі. Та навчання професії це не єдина умова повноцінного життя у суспільстві. Банальні речі: приготування їжі, покупки в магазинах, неформальні правила поведінки – усього цього не навчать в інтернаті. Крім того, після завершення навчання ми плануємо придбати для дівчат житло, — говорить Лалі Липартеліані-Бедоєва, директор ГО «Еммаус».

«Італійський ухил» заходу та самого закладу не випадковий. Співпраця із благодійними фондами та організаціями з Апеннінського півострова – це заслуга ГО «Еммаус». На створення організації та формат її діяльності харків’ян надихнув приклад італійки. Вона спромоглась ще у 90-ті роки відкрити у російському Новосибірську подібний заклад. У Харкові для подібної діяльності значно більші можливості, вважають у ГО «Еммаус».

Організатори обіцяють, що «ДАНТЕFEST» буде цікавим не лише поціновувачам творчості великого італійця, а й усім, хто цікавиться світовою культурою.

Загрузка…