У Харкові може з’явитися «Алея слави» бійцям АТО

Петиція про встановлення пам’ятника набрала більше необхідної кількості голосів

У Харкові може з’явитися «Алея слави» бійцям АТО
фото Insidernews

Під час бойових дій на сході України загинуло 160 бійців з Харкова та області. У березні, на сайті Міської Ради, було зареєстровано петицію про встановлення «Алеї слави» на честь загиблих бійців. За попереднім задумом, уздовж неї будуть знаходитися портрети загиблих захисників України. Ініціатором виступила член ОО «Нація добра», Катерина Новікова — вдова бійця 92 ОМБР, Героя України, Влада Блінова.

— Проходячи цією алеєю, харків’яни зможуть зазирнути у вічі тим, хто загинув за мир у їхньому місті та Україні. Тут, у Харкові, ми стоїмо «на краю». Нам потрібно кожного дня нагадувати всім навкруги, що «Харків – це Україна», — говорить Катерина Новікова.

Вона каже, що ідея встановити «Алею» з’явилася у неї після того, як вандали зіпсували стенд біля намету «Усе для перемоги» на Площі Свободи. Якщо Міська Рада погодиться з петицією та ухвалить відповідне рішення, то «Алею слави» можуть встановити вже найближчим часом. Скоріш за все, на площі Захисників України.

Під час прес-конференції у Харків Today активісти визнали, що можливо, «Алею» доведеться подовжувати. Війна триває і невідомо скільки ще слобожан покладуть голови, захищаючи Україну та Харків.

Загрузка…