У Харкові розпочався призов на строкову військову службу

фото интернет

В Україні розпочалася призовна кампанія на строкову службу, яка триватиме до 31 травня 2018 року. В Харківській області вже проходять заходи по забезпеченню призову: проводяться інструктажі, інформаційно-роз’яснювальна робота, виділені кошти на забезпечення належних умов по утриманню військовослужбовців. Про це повідомив військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін під час прес-конференції в «Status Quo». За його словами, відповідно до планового завдання, Харківська область з урахуванням резерву має відправити на строкову службу 1400 призовників.

-У відсотковому відношенні це виглядає наступним чином: 51% призовників – для частин Збройних сил України та 49% — для інших військових формувань, тобто для частин Національної гвардії України, державної прикордонної служби України та державної спеціальної служби транспорту, — зазначив Ю.Калгушкін. – Необхідно відмітити особливість цього призову – по-перше, відновили призов на військову строкову службу для частин державної прикордонної служби. І наступне – підвищили  планове завдання на 350 призовників у порівнянні з призовом, що проходив восени 2017 року.

Воєнний комісар ще раз наголосив, що військовослужбовців строкової служби та офіцерів за призовом не відправляють в зону проведення АТО для виконання бойових завдань.

Також спікер нагадав про відповідальність, яку будуть нести призовники в разі неявки до військкоматів чи вже на місце відправки.

-Якщо повістка не надійшла за різних обставин, юнаки призовного віку в 10-денний термін з дня вступу в силу Указу Президента повинні самостійно з’явитися до військових комісаріатів за місцем військового обліку. Якщо вони не з’являться, то це є порушенням військового обліку і наступає адміністративна відповідальність, — пояснив Ю.Калгушкін.

У випадку неявки призовника на місце відправки на строкову службу, йому загрожує кримінальна відповідальність. Загалом з березня 2018 року до сьогодні не з’явилося 745 призовників.

Нагадаємо, що 15 лютого 2018 року Президент України прийняв Указ «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову службу військову службу у 2018 році». Відповідно до Указу, призов здійснюється у квітні-травні та жовтні-листопаді.

Загрузка…