У Харкові розповіли про «електрифікацію» адмінпослуг

У Харкові розповіли про «електрифікацію» адмінпослуг

Все більше адміністративних послуг в Україні переходять у електронний формат. На вулиці ХХІ сторіччя, як не як. Оформлення субсидії, дозвіл на будівництво чи отримання допомоги по народженню дитини – ось лише декілька послуг якими можуть скористатися українці онлайн. Про це розповіла директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Надія Кривицька.

За даними наведеними нею, на сьогодні в Україні є 117 адміністративних послуг, що надаються повністю або частково онлайн. Окрім вищезгаданих послуг, харків’яни та мешканці області можуть замовити техпаспорт у БТІ та отримати довідки про місце проживання, несудимість, місце прописки чи зареєструвати ФОП. Ще одна послуга, що може стати популярною найближчим часом – можливість перевірити себе у реєстрі виборців. Загальний перелік електронних послуг можна побачити на Урядовому порталі чи Єдиному державному порталі адміністративних послуг.

Та для того, аби отримати доступ усіх цих послуг потрібно мати власний електронний підпис. Його можна отримати у відповідних надавачів послуги. Серед них добре відома багатьом українцям система Privat 24. Також можна використовувати Mobile ID. Цей сервіс поки що доступний контрактним клієнтам деяких з українських мобільних операторів. Для цього у відповідних сервісних центрах вашу SIM-ку перевипустять без втрати звичного номера. Усі операції з отримання адміністративних послуг надійно захищені, запевняють у ХОДА.

— За весь час роботи цих сервісів не сталося жодного витоку даних. Та їх онлайн безпека все одно буде лише удосконалюватися, — каже Надія Кривицька.

Також вона додає, що поки не готова надати точну статистику слобожан які користувалися адмінпослугами оналйн немає. Але їх кількість за останній рік суттєво зросла.

Загалом у 2019 році перелік електронних послуг має бути розширено до 156 позицій.

Загрузка…