У Харкові розповіли про житлову допомогу «переселенцям» у 2018

фото InsiderNews

Найуспішніший проект із забезпечення «переселенців» житлом реалізують у Харківській області. Його створено та розроблено у ГО «Український фонд соціальних інвестицій». Але левову частку фінансування організація отримує з-за кордону. Фінансовими донорами виступають німці, а саме державний «банк розвитку» KFW.

Цікаво, що у банку говорять прямо: на допомозі тимчасово переміщеним особам (ТПО) можна непогано заробити. Маються на увазі фінансові «бонуси» для тих об’єднаних територіальних громад (ОТГ) області, хто захоче побудувати у себе житло для ТПО. Єдине зобов’язання ОТГ – не виселяти переселенців до завершення війни на Сході, або втрати ними свого статусу. Після цього ОТГ може використовувати житло на свій розсуд.

— Це хороша та вигідна справа. Але ця можливість з’явилась недавно, а у кінці року керівництво ОТГ має й без того багато справ. Думаю у 2019 почнемо працювати активніше, — переконаний директор Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Кадигорб.

Він розповів, що цього року 31 «переселенець» отримав житло у Богодухівському районі. Звершено ремонти житлової будівлі у Краснограді. Вона розрахована на 28 чоловік, що проживатимуть у восьми двокімнатних та чотирьох однокімнатних квартирах. Також найближчим часом буде облаштовано гуртожиток у місті Лозова. У планах на початок 2019 року житло для ТПО у Золочеві та Ізюмі.  

Загрузка…