У Харкові стріляють за паркувальні місця

У Харкові стріляють за паркувальні місця
фото Insidernews

Мешканець ОСББ «Примерівське», Олександр Майборода, вчора вранці виявив в автівці своєї дружини, яка стояла поблизу під’їзду прямо під камерами відеоспостереження, прострілене скло.

Охоронець не став повідомляти власників транспортного засобу, хоч і чув звук пострілу, як повідомляє потерпілий. Коли прибула слідчо-оперативна група і разом з правоохоронцями звернулися до нього з приводу інциденту, то чоловік пояснив, що охорона території не входить до його обов’язків, а сам він знаходиться на посаді диспетчера, це у той час, коли в платіжці за паркувальне місце є пункт про охорону, а у «диспетчера» на формі знаходиться підпис «Охорона».

Також Олександр Майборода повідомив, що нинішній голова ОСББ, А. О. Нескорожений, чиї камери відеоспостереження виходять прямо на місце, де стояла автівка в момент скоєння злочину, показував йому запис, де зафіксовано час та момент пострілу. Однак, коли запис було перенесено на зйомний накопичувач, потрібного моменту там не виявилося. Колишній голова ОСББ «Примерівське», А. С. Поліванцев, близько тижня тому звертався до потерпілого з попередженнями та очікуваннями пояснень, на якій підставі автомобіль може знаходитися на даному місці:

-Я його попередив, що це не є його власністю, а між мною та власником паркувального місця є домовленість про те, що я його буду тут залишати, на що мені було сказано те, що дивись, будь обережний, тому що сусіди і всякі погані люди можуть тобі зашкодити, дивися, щоб з автомобілем нічого не сталося.

Через 5-7 днів стався даний інцидент. Олександр Майборода припускає, що натягнуті відносини між ним і колишнім головою ОСББ пов’язані з виграшними судовими справами, які позбавили сім’ю Майбород додаткової сплати необґрунтованих тарифів:

-Як ви бачите, з жодним із автомобілей протягом всього часу тут нічого страшного не відбувається, оскільки вони (мешканці будинку-ред.) живуть в нормальних відносинах з царьом, яким являється Поліванцев, а зі мною виник конфлікт і результат конфлікту вам на лице.

Конфліктна ситуація між мешканцями ОСББ «Примерівське» та його керівництвом виникла ще в 2015 року, пов’язана з примусом керівництва оплачувати рахунки за необґрунтованими тарифами. Це призвело до того, що спершу 6 квартир, які відмовилися здійснювати вищенаведену оплату, було незаконно позбавлено енергозабезпечення на деякий час, згодом протистояння переросло в бійку, коли поновлювати світло прийшли фахівці з Обленерго, в ході якої один із членів правління ОСББ завдавав ударів ногами одному з мешканців будинку, Андрію Шевченку, як повідомляють інші мешканці. Дане протистояння призвело до подальшої судової тяганини, яка триває й досі. За підтримки активістів НВР «Правий Сектор», депутата «Самопомочі», Івана Ракича, жителям ОСББ вдалося вивести проблему на новий рівень і надати публічності їхній ситуації.
23 жовтня відбудеться чергове судове засідання у справі незаконно встановленого паркану.

Заяву про скоєння злочину відносно автівки дружини Олександра Майбороди було передано дільничому, однак, спираючись на досвід, при якому подібні заяви якимось чином не вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань, увечері, 5 жовтня, Олександр Майборода відправився до райвідділку з метою написання повторної та більш конкретної заяви про внесення відомостей до ЄРДР.

Загрузка…