У Харкові тисячі людей поклали квіти до меморіалу Слави

Урочистості до Дня Звільнення Харкова від нацистів та Дня міста Харкова почалися з самого ранку

У Харкові тисячі людей поклали квіти до меморіалу Слави
фото insidernews

Рівно 72 роки тому, Радянська армія вигнала з Харкова нацистів. Саме тому день міста Харкова відмічається цього дня. Традиційно харків’яни складають квіти на честь загиблих радянських бійців на меморіалі слави у районі Лісопарку.

Так і сьогодні до пам’ятнику прийшли тисячі харків’ян. Вони не принесли з собою комуністичної символіки, не було георгіївських стрічок, не було й конфліктів. Нагадаємо, цього річ, у день Пам’яті та примирення біля Меморіалу ледь не сталася бійка на ідеологічному підґрунті. Але 23 серпня правоохоронці, а їх під час покладання квітів, було немало, відверто нудьгували.

—        Я прийшов сюди аби віддати шану тим, хто загинув за моє місто у ті далекі роки. Хоч ніхто із моє родини не приймав участь у боях під Харковом та на Курській дузі. Ті події мають нагадувати нам — не можна бути байдужим до безпеки своєї держави, інакше доводиться визволяти свої міста великою кров’ю, — говорить харків’янин В’ячеслав.

Він прийшов покласти квіти разом із своїми дітьми. Та вірогідно, що не лише за покликом серця люди йшли до меморіалу. Під транспарантами із назвами районів прийшло чимало людей схожих на «бюджетників». Вони рухались дуже організовано, і швидко поклавши квіти йшли геть від пам’ятнику.

Також на заході були присутні представники духовенства та мер Харкова, Геннадій Кернес. Він, як завжди, натхненно розповів про свою повагу та вдячність ветеранам Другої Світової. Самих ветеранів прийшло не надто багато. Хочемо чи не хочемо, але час бере своє і учасників тих подій залишається все менше. Зате вистачало людей похилого і не дуже віку в кітелях з орденами. Молодь охоче фотографувалася з ними.

Акція закінчилась досить швидко. Оркестр та хор, що грали на площі перед пам’ятником, поїхали. Залишились лише квіти на кам’яних плитах з іменами.

 

Загрузка…