У Харкові знову судили активіста

Чергова частина епопеї між Харківськими судами та громадськістю міста отримала своє втілення у життя.

фото insidernews

У приміщенні Червонозаводсього районного суду пройшов розгляд справи громадського активіста Гур’єва Юрія Миколайовича. Його звинувачували у нанесенні середньої тяжкості тілесних пошкоджень та загрозі життю прокурора, що брав участь у справі Романа Линника ще у 2015 році.

-Збуджено декілька кримінальних справ і конкретно по Юрію, який активно брав участь у Євромайдані, є волонтером і просто активною людиною,- розповів Ярослав Марченко, голова ССБХ,-  Його вчора затримали у висунули обвинувачення у чотирьох статтях КК, за те, що він допомагав патріотам у дотриманні закону у суді над Романом Линником і ми це розглядаємо, як чисту політичну розправу.

Також, згідно протоколу судового засідання Юрію інкримінувалася неявка, як свідка у цій же справі, не дивлячись на численні виклики. Це сталося через те, що у зв’язку із сімейними обставинами активіст вимушений тимчасово мешкати не за місцем прописки, а слідчий  в свою чергу не став обтяжувати себе додатковими пошуками.

Втім, незважаючи на певний поспіх, клопотання прокуратури про затримання підсудного під варту на час розслідування суддя Корекян Н. Р. відхилила і постановила утримувати Гур’єва Юрія Миколайовича під домашнім арештом терміном до 3 березня.

Загрузка…