Вовк привітав овець?!

Саме так можна назвати поздоровлення від ректора ХНМУ яке надруковано на офіційному сайті університету. Не треба бути сими п’ядей у ​​лобі щоб зрозуміти, що людина котра має безпосереднє відношення до знищення наукової установи немає морального права вітати його працівників.

Але мораль це не для пана  Валерія Капустника. Він сьогодні привітав працівників ХМАПО зі сторіччям від дня народження академії. Саме за наказами цього діяча від науки та освіти сьогодні, та протягом тривалого часу, здійснюється знищення наукової, дослідницької та освітньої роботи в приєднаній до ХНМУ академії.

Ми вже писали як на ремонті покрівлі розкраються кошти. Можна ще додати, що в ХМАПО скорочують працівників, освітянські курси та навчальні програми для лікарів вже отримавших диплом ХНМУ. Майже скоро від колишнього могутнього ВНЗ не залишиться нічого, навіть назви. Усі спроби зробити щось з тим до чого ніколи не мав відношення як правило закінчуються саме знищенням здобитків попередників.

Сьогодні відзначають сторіччя з дня утворення в Харкові академії після дипломної освіти для лікарів. Академії, працівники якої вписали багато сторінок в книгу сучасної медичної науки та практики, зараз вже нема, є лише структурний підрозділ ХНМУ.

Можна лише додати, що 23 листопада відбудеться нове-чергове засідання суду, на якому буде  вирішено подальшу долю вишу. Вже є кілька рішень судів різних інстанцій про визнання незаконним приєднання-злиття двох навчальних закладів. Але… Будемо слідкувати далі, хто юридично правий, а може комусь треба просто пам’ятати, що крім совісті ще буває таке поняття як порядність та честь.

От не треба заради своїх прибутків знищувати те, що створювалось десятиріччями. Саме тоді не буде цього вовчого оскалу при привітанні.

Матеріал підготовлено за допомогою сервісу YouControl.

Загрузка…