Закон та порядок, чи лінь та пофігізм?

Ранок 14 жовтня для мешканців вулиці Камішової в Харкові почався як завжди… Прокинулися, помилися, дехто помолився, зробив ранкову зарядку, але все раптом скінчилося. Майже поряд з хатою пролунали постріли.

  • Я навіть не відразу зрозумів що відбувається, — каже 70-річний дідусь Віктор Васильович. – Десь у лісі, дуже поряд з хатою почали стріляти автоматними чергами. Я підхопив онуків та побіг до льоху. Донька та жінка пірнули до сховища разом з нами…

Харківці, які, вже за більше ніж 600 діб обстрілів, звикли майже до всього, почали телефонувати на 102 до поліції. Трошки згодом виявилося, що в лісі на околиці міста-героя якийсь мудрик облаштував навчальний полігон для вояків. Між домами, дорогами для громадського транспорту, в сосновому лісі наші бійці повинні були навчатися влучній стрілянині.

Мешканці вулиці Камишової склали в той же день колективну заяву до правоохоронних органів.

Тепер потрібно трошки теорії нашої держави та права. По-перше, злочинами або правопорушеннями які здійснили військові, в більший частині справ повинна розбиратись ВСП (військова служба правопорядку), в деяких справах розбирається СБУ, інколи ДБР.

Заява складена мешканцями вулиці попала на розгляд до ВСП. Бо на той час вже до начальника військової «поліції» телефонував голова району міста. Подобається чи не подобається, але потрібно реагувати на кожен виклик та кожну заяву. На місце подій вирушила невелика група офіцерів ВСП на чолі з керівником О. Леонченком.

Те що вони побачили коштує окремого «роману». На відстані близько 300 метрів від дитячого майданчика лунали постріли, військові навчалися стрільбі, в лісі знаходився майже обладнаний стрілецький полігон. Про те хто кого та як називав під час огляду місця подій краще промовчати, бо російськи матюки лунали з усіх сторін.

Для того щоб у військової служби правопорядку була хоч якась можливість провести розслідування, щоб їм на заважали, та перестали морально давити, щоб не було ексцесів було прийнято рішення провести перевірку військової частини. Під час цих правомірних дій були знайдені привиди для зупинки вивозу автотранспортом бійців на полігон. Крім за все, саме цими діями зупинили стрілянину біля домів…

Поки не треба казати, що під час перевірки військової частини, яка виконує завдання з навчання вояків, виявлені численні порушення Закону з боку керівництва в/ч. Поки треба сказати, що побоюючись виявлення чогось більш кримінального ніж порушення статутів ЗСУ та наказів МО деякі офіцери звернулись до блогерів: «Допоможіть, мусора в військовій формі заважають!!!»

А далі? Далі… все теж як завжди. Багатотисячна авдиторія блогера почала на весь свят волати, про те, що міський голова Харкова крадій (на превеликий жаль не доказано в суді), ВСПшніки продажні мусора у військовій формі, що тільки над вухами маленьких діточок та старих можна навчити стріляти військових, що все це потрібно для того щоб красти пісок…

Так ось напрошується одне питання чи праве прислів’я: «На злодії шапка горить»? Та ще питання, хто голосніше за всіх кричить – лови злодія? Та ще одне питання кому було лінь, або пофіг на належне оформлення документів для використання лісу в якості полігону? А чи дадуть дозвіл на стрілянину біля своїх хат місцеві мешканці – питання іншого порядку.

Загрузка…