Буває? Ще й не таке буде…

Якщо не припинити. Ми ще обов’язково повернемось до заголовку, а поки що про те, що вже відбулось.

Як повідомили в Харківському Антикорупційному Центрі (ХАЦ), Харківський національний медичний університет (ХНМУ) уклав угоду з ТОВ “Будівельник” щодо проведення ремонтних робіт для ліквідації наслідків збройної агресії рф. Вартість таких робіт склала майже півтора мільйона гривень. За ці гроші якась така собі будівельна ООО «Будівельник» відбудує фактично не ушкоджену покрівлю будівлі ХМАПО, яку намагалися… ну далі за тавтологією.

Але ж цю покрівлю намагалися відремонтувати ще до початку повномасштабної агресії росії. Але на той час керівництво ХМАПО категорично заборонило витрачати гроші на сумнівний і злочинний прожект, а приєднавці з ХНМУ та їх покровителі з МОЗ не мали змоги дотягнутись до грошей ХМАПО. Прийшов час, коли для діячів з ХНМУ та ОВА (ОДА) це стало можливим …

Ви спитаєте, а до чого тут ХМАПО? Та це ще простіше ніж вам гадається. Покрівля, яка є об’єктом виключної зацікавленості, знаходиться саме на будівлі ХМАПО, яку «приєднали» до ХНМУ. І майже відразу, не дивлячись на судові  рішення, що фактично скасовують таке «приєднання», ХНМУ з «партнерами» вчепилися зубами в майно ХМАПО і почали «пилити гроші, бабки, бабосики»…

По-перше, гроші, які хоче «опрацювати» ХНМУ, заробили співробітники ХМАПО і зовсім не на чиєсь збагачення.

По-друге, гроші ХМАПО йдуть до фірми, яка пов’язана з заступником начальника обласної військової адміністрації паном Михайло Харнамом, який в свою чергу відповідає за будівництво та реконструкцію в Харківський області. Чому не вдавалося раніше ремонтувати цілу та непошкоджену покрівлю? Все дуже просто – знову гроші. Гроші, які, перш за все, дозволяють зберігати посади науково-педагогічних працівників, що працюють на посадах, які фінансуються зі спецфонду та забезпечити їх матеріально у відпустці. А на сьогодні відбувається потужне скорочення штатних посад саме працівників «колишньої» ХМАПО. Звісно – на всіх грошей не вистачить, особливо коли мова йде про злочинне наповнення власної кишені.

А де шукати гроші на науково-педагогічних працівників – в держбюджеті? Їх там немає.

Виникає друге питання, яке є основним — як академія заробляла власні кошти і чому те ж не може саме робити ХНМУ? А тому, що саме до ХМАПО приїздила дуже велика кількість іноземних лікарів-ординаторів і стажерів. І  їхали вони за знаннями та за дипломами, які визнаються в світі і дають «карт-бланш» для подальшої самостійної роботи за обраним фахом. Саме дипломи ХМАПО користуються повагою і визнанням серед медиків багатьох країн світу. Саме дипломи академії поважає вся медична спільнота миру. В цьому сенсі слід зазначити, що є величезна різниця між дипломами ХНМУ та ХМАПО, бо в університеті готують з учорашніх «школярів» медичних працівників, а в Академії готують лікарів-спеціалістів найвищого рівня. І це є найзначнішою відзнакою. Диплом ХНМУ теж поважають в світі, але… є одне але.

Лікарі з багатьох країн їхали до Харкова щоб підвищити свою кваліфікацію, а після «приєднання» (фактично ліквідації) ХМАПО вони не хочуть їхати, бо їм дадуть не ту «корочку». І потік баксів потрохи пересихає. Дехто може сказати що треба їхати за знанням, бо ти ж самі викладачі дають ті ж самі знання, але керівники ХНМУ видають диплом трошки іншого рівня.

Те що зараз відбувається навколо ХМАПО інакше ніж змовою злочинців назвати важко. Зібрались деякі люди і вбивають майбутнє України. Зібрались негідники та розтаскують бюджетні кошти, які можна було б направити на інше та більш необхідне зараз. Зібрались злочинці і заради власної кишені готові залишити країну без коштів які вона заробляє, а не бере в борг. Хто стоїть за всіма «пригодами» ХМАПО-ХНМУ-МОЗ? Напевне, є люди, які мають конкретні прізвища, імена та по-батькові. ВСЕ ЦЕ МИ ЩЕ ОБОВ’ЯЗКОВО З’ЯСУЄМО ТА НАЗОВЕМО.

Тепер повернемось трошки до заголовку. Щодо того що таке буває ми розповили, а от що таке буде…здається дали відповідь, що може бути ще гірше. І питання стоїть не в тому щоб припинити злочин, а в тому щоб не допустити його подальшого розвитку…

Матеріал підготовлено за допомогою сервісу YouControl.

Загрузка…