Що буде, якщо запустити цапа на город?

Хтось скаже – нічого гарного, хтось – пожаліє плоди власної праці, а ми спробуємо з’ясувати хто, навіщо та кому.

У «далекому» 2020 році на базі офтальмологічного відділення обласної клінічної лікарні було створено ковідне відділення. Хворих та персонал страждаючих на захворювання очей перевели до великого корпусу, а приміщення з новим ремонтом переобладнали для лікування нової зарази. З усієї лікарні зібрали «по шматочку» для створення найкращих умов пацієнтам. Від держави та волонтерів залучили гроші на прокладання кисневих трас, підвели майже до кожного ліжка кисень…

До початку повномасштабного вторгнення хворих на ковід лікували, рятували. Потім у відділення перевели дитячу хірургію, яка на той час була під обстрілами ворога, потім відновили лікування «ковідників». І тут прийшла «мисля»…

Достовірно відомо, що ця «мисля» опанувала голову нового начмеда Руслана Врагова, але жодного папірця він не підписав, бо розуміє міру відповідальності. Цей новоявлений адміністратор від медицини вклав свої думки в уха інших таких самих «адміністрюків». З наступного місяця в обласний лікарні на має бути ковідного відділення.

Хворих повинні лікувати в тих відділеннях куди вони мали звернутися зі своїми «основними» хворобами. Для цього, всюди де тільки можна повинні бути зроблені окремі палати. Наприклад, людина звернувшись з цукровим діабетом, в якої виявлено ковід, буде лікуватись в окремій палаті ендокринологічного відділення. Фігня, що у приміщенні для діабетиків немає окремого санвузла, фігня, що усі пацієнти повинні ходити в одну вбиральню, також фігня, що хворі на діабет знаходяться в підвищеної зоні ризику щодо ковіду.

Але залишимо не надовго проблеми хворих на ковід. Від Р. Врагова, та його покровителів бажалося б почути, відповіді на інші питання. Наприклад, чому до звільненого корпусу не перевести алергічно пульманологічне відділення? Ці пацієнти також потребують сучасного обладнання з доставкою кисню, вони теж потребують сучасного діагностичного обладнання? Крім того лікування вражень легенів дуже схоже на лікування ковіду, який в першу чергу поражав саме легені. Ще питання, навіщо розтаскувати по різним відділенням нові меблі ковідного?

Відповіді на багато питань які виникають досить очевидні. По-перше, це гроші, які можна оприходувати до власної кишені. По-друге, це можливість «скоротити» персонал. По-третє, це все дуже схоже на банальну помсту. Керівник ковідного відділення до призначення Р. Врагова на посаду начмеда, виконував обв’язки медичного директора. Руслан Врагов, як людина злопам’ятна, не може залишити та забути свого «конкурента».

На останнє треба зазначити, що ковід відступив, але не зник. Нова якась мутація, або інша зараза може дуже швидко потребувати спеціалістів, приміщень та обладнання. Але… діяльність некомпетентних адміністраторів від медичної галузі знов йде напрямком розвалу та розрухи. А причиною всього є жадібність та недолугість.

Після того як матеріал був готовий до друку з’явилась можливість задати декілька питань керівнику Департаменту охорони здоров’я ОВА Харківської області М. Хаустову.

  • Як сталося так що в обласний лікарні ліквідується ковідне відділення?

  • Що стосується моїх повноважень. Ковідне відділення воно зараз там не потрібно, тому що зараз там основна інфекційна лікарня зараз не завантажена і там всього достатньо. Тому утримувати просто відділення і платити великі кошти бригаді, яку потрібно утримувати це недоцільно для самої лікарні.

Як і передбачалося по-перше за все стоять гроші. На людей глибоко … тим більш на хворих людей. Зараз якщо людина поступає до лікарні, за словами М. Хаустова, пару днів ні хто не знає чи є в неї інфекційні хвороби чи ні. Бо навіть тести на ковід робити не треба. За цей час хворий на ковід діабетик встигне інфікувати ще пів відділення ендокринології.

Було ще одне запитання стосовно Р. Врагова, але про це іншим разом, бо відповідь дуже цікава.

Загрузка…