Навіщо думати, якщо в суді вирішують все гроші?!

Це припущення виникає в голові кожного українця всякого разу як мова заходить про рішення суду. В нашому випадку можна говорити про дуже великі кошти, бо саме зараз суди вирішують долю величезного освітнього та наукового центру – ХМАПО (Харківська Медична Академія Післядипломної освіти).
Про то, кому потрібно, хто зацікавлений в знищенні «конкурента», кому потрібне управління, та ті хто знає як владу використати на власне збагачення ми вже писали. Двадцять третього листопада в Другому адміністративному апеляційному суді знов будуть розглядати позов до Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров’я про неправомірність дій з об’єднання ХМАПО та ХНМУ.
Вже було рішення саме цього суду про те що приєднання академії до університету не є правомірним. Про те що знищення ХМАПО виконано з юридичної точки зору неправомірно. Про те що треба відновити академію, як самостійну наукову та освітню одиницю… Але! Як завжди є але. МОЗ та КМ України звернулись до касаційної інстанції з вимогою скасувати рішення суду апеляційної інстанції.
Серед аргументів чиновників є такі, що нічого крім усмішки не викликають. Є й такі «докази» які без належної доказової бази не повинні мати навіть спроби на розгляд в суді… І знов таки повертаємось до заголовку – не вже все вирішують гроші, зв’язки та домовленості?!
Під досить надуманими, на наш погляд, аргументами, твердженнями без наявних доказів, касаційний суд скасував рішення попередньої інстанції та повернув справу на новий розгляд до Другого адміністративного апеляційного суду. Доволі цікаві твердження КМ та МОЗ України, наприклад, що ХМАПО не є науковою установою. Жодну людину не засмутив той факт, що кожного року в стінах академії захищали свої нові наукові звання десятки спеціалістів в галузі медицини.
Є ще один факт який заслуговує на досить ретельне вивчення – це розуміння того, що ХНМУ та ХМАПО на науковому рівні є конкурентами. Саме конкуренція між науковцями давала поштовх для розвитку, для досліджень та пошуку нових методів лікування та діагностики. В той час коли все знаходиться під однією «властю» розвиток припиняється.
Поки йде розгляд справи в судах керівництво ХМНУ усіма правдами та неправдами знищує навіть можливість відновлення наукової установи. Але про це іншого разу…

 

Загрузка…