Український бізнес в (не) безпеці?

Уряд ухвалив постанову про створення спеціальної комісії. Вона прийматиме рішення, щодо справ, у яких порушуються інтереси бізнесу.

фото интернет

Кабінет Міністрів України створив комісію, метою якою є захист інтересів бізнес сектору від неправомірних втручань та тиску з боку силових структур. Комісію очолить прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. За його словами, до складу органу увійдуть переважно представники бізнес асоціацій, а також громадськість та міністри.

Представляючи постанову Кабміну, міністр юстиції України Павло Петренко зазначив, що створення комісії є наслідком прийнятого закону про обов’язкову відеофіксацію під час проведення обшуків (№7275 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення  дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування), який набув чинності 7 грудня 2017 року. Комісія здійснюватиме нагляд за діяльністю правоохоронних органів у питаннях, пов’язаних із комунікацією з бізнесом.

Також комісія виноситиме рекомендації щодо справ, у яких порушуються інтереси підприємців. При цьому такі рекомендації будуть обов’язковими до виконання. Комісія працюватиме у публічному режимі, а перше її засідання відбудеться в березні поточного року.

Загрузка…