В інституті ім. Бокаріуса скандал

Усе почалось після того як у Міністерстві юстиції, до відомства якого належить провідний інститут експертиз, запідозрили щось не ладне. Після декількох запитань з Києва у директора пана Клюєва О.М. знайшли дуже  тяжку хворобу, через яку він опинився на лікарняному.

Як це часто трапляється, виконуючим обов’язки директора призначили іншого чоловіка і той побачив що… Тай запросив одного колишнього співробітника розібратися з деякими питаннями та питаннячками.

Почнемо з невеличкого, з питаннячків. У грудні минулого року до інститута надійшла гуманітарна допомога від французьких партнерів. Вони отримали на шасі мерседеса дуже гарну мобільну (!) лабораторію ДНК. За допомогою цього подарунка можна було дуже оперативна робити дослідження ДНК непізнаних загиблих та визначати їхніх родичів. Але кудись поділася машина і лабораторія стала несподівано стаціонарною. Майже все теж саме, але мобільність зникла. Тим самим чином ще декілька мобільних лабораторій перетворилися в гарні «жоповозики» керівництва.

Все б нічого, треба і директора О. Клюева на місце роботи доставляти з комфортом. Проте є одне маленьке зауваження. Чому саме мобільністю лабораторій треба жертвувати за ради комфорту для керівника?

Людина котру повернули на роботу для з’ясування питань став Нурмагомедов В.С., провідний інженер інститута. Саме він знайшов безліч порушень під час робіт з будівництва в місті Харкові на вулиці Золочівської 8-а.

З самих доступних та зрозумілих порушень можна назвати, наприклад, відсутність проекту в самому інституті. Крім того, якщо нема проекту, то й нема наказу про його затвердження… А далі ще багато чого. Знов таки, наприклад, Згідно з реєстраційними даними, розробка проекту будівлі, його експертна оцінка й замовлення на проектування зайняли всього сім (!) днів.

З цікавих деталей будівництва можна навести ще один приклад – в підвальних та цокольних частинах будівлі використовувалась силікатна цегла!

Ну і на останнє про це будівництво. В 2019 році на місці нового будинка стояли два гаражні бокса та авто технічна лабораторія які щойно були модернізовані на суму біля 150 тисяч гривень.

Ну а тепер про те як боротися з… не з наслідками незаконного будівництва і не з паном О. Клюєвим, а з викривачем цієї оборудки Нурмагомедовим В.С. Все дуже просто, терміново вийшовший з лікарняного Клюєв О.М. приказав не пускати на робоче місце свого «ворога».

Слідкуємо за розвитком подій.

Матеріал підготовлено за допомогою сервісу YouControl.

Загрузка…