В. Трубчанов: Судова гілка влади найбільш корумпована

Віктор Трубчанов, кандидат в народні депутати по 174-му виборчому округу від партії «Європейська Солідарність», погодився відповісти на декілька запитань стосовно його передвиборчої програми, його діяльності та поглядів на майбутнє.

Ви йдете до Верховної Ради, за ким, за чим, або для чого?

— Головна мета створити реальні реформи в судовій системі. Це повинна бути не зміна одних суддів на інших, не якісь комісії-перекомісії, повинна бути відповідальність перед «замовником», перед людьми. Тому я пропоную таку систему, яка б контролювала суддів і їх рішення. І саме народ, люди, саме присяжні засідателі повинні контролювати правність та справедливість рішення.

З чим пов’язана така мета, опрацювання законопроектів для реформи суду?

— Як відомо судова гілка влади є найбільш корумпованою. Тому люди які об’єдналися навкруги цього питання вони теж опікуються, теж переживають. Створений нами проект «Справедливий суд» вже понад три роки діє в напрямку реформування системи з боку «замовника», тобто людей які так чи інакше постраждали від несправедливих судових рішень. Ми створили нову систему, ми створили проект «Справедливий суд». Спочатку   займаємось  навчанням людей, а потім просимо цих людей йти до судового засідання з метою моніторингу. Ми не впливаємо на роботу суду, не висловлюємо вголос свої думки, не сперечаємось , та взагалі поводимось дуже чемно та непомітно. Наші засідателі в кількості трьох осіб мають право бути присутніми на будь якому судовому засіданні (виключаючи одиничні випадки) , мають право вести видеофіксування. Після засідання складається звіт , котрий відображує всі яскраві порушення, деякі можна виявити тільки переглянувши повне відео засідання. Далі ці звіти проходять аналіз спеціаліста який резюмує  як треба реагувати. Іноді достатньо публікації на сайті, іноді подаємо скаргу до суду, у рідких випадках звертаємся до ВРП (вищої ради правосуддя). Як результат з нашою допомогою звільнено шість суддів.

Якби ви виграли вибори з ким, якими політичними силами ви бачите можливість співпрацювати в парламенті? І друге питання яким ви бачите Харків та Україну через п’ять років після закінчення каденції в парламенті?

— Якщо мене виберуть в Народні депутати, я буду займатись в парламенті тим що я прописав в своїй програмі. Що стосується співпраці з депутатами, фракціями в Раді, то я буду підтримувати інтереси своєї держави, та тих людей які мені довірились.

ЕС, НАТО, цілісність нашої країни, розвиток патріотичного та національного виховання, допомога родинам воїнів ООС , звичайно ж судова система, пенітенціарна служба – це ті теми, які я завжди буду підтримувати.

 Що до того яким повинна бути країна та місто через кілька років дещо закладене в мою передвиборчу програму. По перше це заходи щодо безпеки громадян.  Для поліпшення безпеки на вулицях я пропоную розробити та вдосконалити систему камер відеоспостереження, які повинні бути  встановлені повсюдно вулицями, провулками та загалі всюди.  Чесній людині боятись нема чого, а злочинець який попав на момент скоєння правопорушення на камеру не зможе уникнути покарання.

Я бачу наш Харків та нашу Країну такої де буде більше безпеки та менше злочинів, а винні будуть покарані.

Загрузка…