В Україні з’являться власні протезисти-ортезисти світового рівня

фото Insidernews

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська під час робочого візиту до Харківської області зустрілася з першим випуском протезистів-ортезистів, які пройшли навчання за освітньою програмою протезистів-технологів за міжнародними стандартами.

Дев’ять спеціалістів пройшли дворічне навчання на базі Харківського національного університету радіоелектроніки, щоб оволодіти новими методиками протезування і реабілітації та отримати міжнародні сертифікати.

— Це 9 фахівців екстра-класу. Такого рівня підготовки, якого ще ніколи не було в Україні. Якщо раніше наші воїни із найважчими пораненнями повинні були їхати за кордон, щоб отримати передовий протез чи ортез, то ці фахівці – люди, які можуть зробити роботу на рівні провідних західних спеціалістів, – сказала Юлія Соколовська.

Міністр соціальної політики підкреслила, що питання реабілітації осіб з інвалідністю належать до пріоритетів діяльності Мінсоцполітики і Уряду в цілому та запевнила, що це лише початок. Наразі триває відбір на другу хвилю підготовки таких фахівців. Планується провести навчання близько 20 спеціалістів.

— Ми покращимо механізми забезпечення технічними засобами реабілітації, запровадимо нові стандарти щодо засобів та реабілітації в цілому , – сказала Юлія Соколовська.

Міністр висловила щиру подяку міжнародним партнерам, зокрема Трастовому Фонду НАТО, завдяки допомозі якого вдалося реалізувати цей проект.

Загрузка…