В Харківській області відкриють пам’ятник воїнам неоголошених війн

В прес-центрі “Kharkiv Today” розповіли про майбутній пам'ятник та заходи, приурочені до його відкриття.

фото InsiderNews

Пам’ятник “Солдатам неоголошених війн” присвячений ветерам Афганістрану, бійцям антитерористичної операції на сході України, а також всім ветеранам локальних війн. Відкриття монументу буде проходити 11 лютого 2018 року в селі Коробочкине Чугуївського району Харківської області. За словами Юрія Варжеїнова, голови організаційного комітету фестивалю “Друг за Друга”, ідея встановлення пам’ятника виникла в одного з мешканців села Коробочкине.

-Ідея поставити пам’ятник з’явилася у Золотарьова Михайла Ілліча, він воїн-афганець та знає, що таке війна. Та паралельно з цим він займається сількогосподарським виробництвом, а також є виконуючим обов’язки голови Харквівської обласної організації “Аграрна партія України”, — зазначив Юрій Варжеїнов.

До відкриття пам’ятника приурочена низка подій, які відбуватимуться, як на території села Коробочкине, так і в місті Харкові. Зокрема, на харків’ян чекає святковий концерт, конкурс дитячого малюнку “Солдати миру”, переможців якого нагородять 10 лютого 2018 року в Харкіському художньому музеї. Окрім цього, на базі Коробочинського навчально-виховного комплексу відбудеться виставка арт-обєктів. Всі представлені експонати зроблені з атрибутів війни: гільз, ящиків з-під боєприпасів, камуфльваної тканини. Також, напередодні офіційного відкриття пам’ятника 9-10 лютого, пройде фестиваль авторської пісні “Друг за Друга”. В заході братимуть участь виконавці з різних міст України: Києва, Дніпра, Сум, Запоріжжя, Полтави та ін.

Будівництво памятника фінансується обласною організацією Аграрної партії України та сільськогосподарськими підприємствами Чугуївського району.

Загрузка…