В Харківський області є все для лікування та діагностування коронавірусу

Голова ХОДА Олексій Кучер разом із представниками ЗМІ перевірив готовність головного інфекційного закладу регіону до прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Керівник області відзначив, що Харківщина розпочала профілактичні та підготовчі заходи ще близько місяця тому. Зараз усі необхідні дії реалізовані.

— Ми на 100% готові. В інфекційній лікарні є бокси, що мають окремі входи для того, щоб загальними коридорами не проводили людей у разі, якщо, не дай боже, буде завезено особу, яка інфікована коронавірусом. Ми вже повідомляли, що з обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень на підготовчі заходи. Сьогодні відбудеться засідання обласної протиепідемічної комісії. За наслідками цього інспектування та тієї інформації, яка надходить з усіх лікарень області, ми сформуємо порядок денний та продовжимо працювати, — повідомив Олексій Кучер.

Він відзначив, що 24 лютого взяв участь у нараді за участю голів ОДА, яку проводив Президент України. Під час заходу, зокрема, керівники областей, на території яких є аеропорти, отримали завдання щодо заходів, котрі необхідно провести для недопущення занесення в країну COVID-2019. Так, в аеропорту «Харків» зараз посилюють контроль громадян, котрі прибувають до міста міжнародними рейсами. Також Харківщина разом з іншими областями країни надала необхідні медичні засоби прикордонникам.

— Ми зараз передаємо прикордонникам 1000 масок, 1000 рукавичок та 15 електронних термометрів, які дистанційно визначають температуру тіла людини. Якщо буде необхідна додаткова допомога, ми готові її надати, — сказав Олексій Кучер.

Директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Павло Нартов відзначив, що зараз заклад забезпечений усім необхідним: засобами захисту, ліками тощо. Він також повідомив, що до лікарні надійшли тест-системи, які дозволяють виявляти COVID-2019.

— Діагностичні системи для визначення РНК нового коронавірусу в досліджуваному матеріалі розраховані на 100 досліджень. Для роботи ми маємо все, що нам потрібно. Щодо засобів індивідуального захисту, в нас є 240 захисних респіраторів для персоналу від інфекції. У лікарні 200 ліжок. Ми можемо взяти 200 хворих одноразово. Маємо боксоване відділення, що призначене для особливо небезпечних інфекцій. Це відділення розраховано на 20 ліжок, у нас 16 боксів, — навів дані Павло Нартов.

Підсумовуючи інформацію про підготовчі заходи, що провели та проводять в області, Олексій Кучер підкреслив — приводів для паніки немає взагалі.

Загрузка…