В Харкові будуватимуть новий онкоцентр за міжнародними стандартами

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична прийняла принципове рішення щодо побудови нового сучасного онкологічного центру в Харкові. Про хід підготовки до будівництва нового онкоцентру під час брифінгу розповіли заступники голови ХОДА Михайло Черняк та Євгеній Шахненко.

— У цьому є дійсно велика потреба, адже сьогодні по області налічується майже 80 тисяч осіб, хворих на онкологію. На жаль, ця хвороба не тільки розвивається, а й «молодшає». У таких умовах ми маємо збудувати на Харківщині новий, сучасний, технологічно оснащений онкологічний центр, що відповідатиме всім міжнародним стандартам, — сказав Михайло Черняк.

Він також зазначив, що Юлія Світлична поставила завдання створити робочу групу з підготовки та проектних робіт щодо будівництва нового онкоцентру. До цієї групи увійшли спеціалісти з медицини, будівництва, інфраструктури, земельних питань, а також керівники Департаменту містобудування та архітектури ХОДА та Департаменту капітального будівництва ХОДА.

— Голова ХОДА попередньо схвалила, що новий онкоцентр буде розташований на вулиці Лісопаркова, 4. Там розвинена інфраструктура, й людям зручно діставатися. Ми ще раз опрацювали це питання й дійшли висновку, що згідно з медичним завданням там досить місця. Майбутній онкоцентр займе площу 25,5 тисячі квадратних метрів, — сказав Євгеній Шахненко. — Онкоцентр повинен відповідати всім сучасним вимогам — як медицини, так і енергоефективності, інфраструктури, комунікацій, — повинні бути застосовані найсучасніші методи й технології будівництва, а також задіяні цікаві архітектурні рішення й прийоми.

Також, за словами Черняка, відповідно до медично-технічного завдання, яке сьогодні відпрацьовується фахівцями, буде зрозуміло, в якому обсязі потрібно придбати медичне обладнання.

Загрузка…